Skip to main content

35 hus strømløse hele dagen, og venter ennå: – Dette går langt over tiden, medgir Hafslund

En planlagt jobb med høyspentkabler i Lommedalen har blitt uventet trøblete. 

35 husstander i området ved Gamleveien i Lommedalen har vært uten strøm hele dagen – og nå snart fire timer på overtid i forhold til hva Hafslund lovet. 

– Dette er en planlagt jobb. Entreprenøren skulle legge om høyspentkabler og skjøte dem. Beboerne er varslet om at strømmen skulle kobles inn igjen klokken 15. Så har de fått en del problemer. Dette går langt over tiden, medgir kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett. 

Klokken ble 15 uten strøm i Lommedalen. Naboene skal ha fått varsel om forsinkelse og ny påkobling fra 16.30. Men så ble klokka både 17, 18 og 19 uten at folkene som var rammet av stansen fikk informasjon. 

To prosent igjen på mobilen

En av dem tipset Budstikka, men kan ikke ta telefonen ettersom batteriet er på to prosent – og telefonen lar seg jo for øyeblikket lade. 

Kommunikasjonssjef Schau beklager innstendig. 

– Jeg har snakket med driftssentralen nå. 17 av husene får strøm nå hvert øyeblikk. De siste 18 forhåpentligvis i løpet av en time, men litt forbehold for dem. Dette er selvfølgelig veldig beklagelig. Normalt har vi gode marginer på slike jobber, men her har det ballet på seg litt. 

– Hvorfor har ikke abonnentene fått noe informasjon fra dere?

– Det er et godt spørsmål. Her burde man jo fått et nytt varsel. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.