Skip to main content

24-åring tiltalt for grov kroppsskade etter knivstikking

KNIVSTIKKING: 24-åringen ble pågrepet like etter knivstikkingen.

Rettssaken mot den 24 år gamle mannen som knivstakk en 16 år gammel gutt på Nesbru 17. mai i fjor, ble torsdag utsatt.

Straffesaken mot 24-åringen skulle startet i Asker og Bærum tingrett torsdag, men ble utsatt fordi retten fant det nødvendig å få en rettsoppnevnt sakkyndig til å komme med en vurdering av den tiltaltes psykiske utviklingshemming.

24-åringen er tiltalt for grov kroppsskade etter å ha knivstukket en 16 år gammel gutt på Nesbru 17. mai ifjor. Han er også tiltalt for å ha båret kniv på offentlig sted, som er egnet til til å påføre noen en kroppskrenkelse.

16-åringen sto og ventet på bussen på bussholdeplassen ved Plantasjen på Nesbru da han ble påført ett knivstikk på innsiden av låret.

– I forbindelse med at tre-fire personer som ventet på bussen blandet seg inn i konflikten mellom gjerningsmannen og en kvinne, trakk gjerningsmannen kniv og stakk en av de andre, sa politiets skadestedsleder, Frode Romsloe, kort tid etter at offeret var kjørt i ambulanse til sykehus.

LES OGSÅ: Skal ha knivstukket 16-åring – løslates fredag

Slått og dratt inn i bolig

Bakgrunnen for det hele startet noe tid før knivstikkingen. Kvinnen som var i konflikt med mannen skal ha blitt slått og dratt inn i en bolig i nærheten av bussholdeplassen. Da vitner ringte på døra for å sjekke hvordan det gikk med henne, skal hun ha kommet gråtende ut og blitt med vitnene til bussholdeplassen. Like etter kom den tiltalte kjørende i bil.

– Flere av dem som sto på bussholdeplassen reagerte på mannens oppførsel overfor kvinnen, og forsøkte å hindre ham i å angripe henne, sa det ene vitnet.

Det var da gjerningsmannen trakk kniv.

LES OGSÅ: Undersøker om knivstikker har utsatt flere personer for vold

24-åringen er tiltalt for grov kroppsskade, og for å ha båret kniv på offentlig sted.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.