Skip to main content

23-åring topper valgliste i Asker

HUNDEELSKER: Cecilie Oma Lier med bullmastiffen Tantor.

Cecilie Oma Lier (23) er listetopp for Liberalistene i Asker ved høstens kommunevalg.

– Jeg ønsker at vi i Liberalistene skal forhindre at elever dropper ut av skolen, ved å ha skoler der læreplanen kan tilpasses eleven og ikke motsatt, sier Lier.

23-åringen står i spissen for en svært ung valgliste fra Liberalistene i Asker. Fire av åtte på listen er født på 1990-tallet. Bare to har så vidt passert 40 år.

Liberalistene stiller også liste i Bærum, der med en Dataspesialist på topp for Liberalistene.

Hundetrener

23-åringen er oppvokst i Heggedal og har jobbet i klesbutikk siden hun var ferdig med danselinjen på Rud videregående skole. Hun går for tiden på kurs for å bli hundetrener.

Sjansen for at hun får bite fra seg i det nye kommunestyret i Asker er trolig liten. Liberalistene stilte verken liste i Asker, Røyken eller Hurum ved forrige kommunevalg. Ved stortingsvalget i 2017 fikk partiet 47 stemmer i Asker og ble med det kommunens 13. største parti. I Røyken fikk partiet 29 stemmer og i Hurum 19.

Cecilie Oma Lier sier hun også går inn for å senke skatter og avgifter blant annet for å gi folk økt valgfrihet i helsevesenet og at hun har tro på privatisering og konkurranse om pasientene.

Hun vil også redusere offentlig pengebruk på kultur, subsidier og næringsstøtte, støtte privatskoler og tillate velferdsprofitt. Det siste er en av Offentlig helse i Bærum Liberalistene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.