Skip to main content

2.000 kaker om dagen

Gode lokaler: Yoann Valette og Christophe Piard stortrives som kakebakere i det gamle sykehuskjøkkenet på Blakstad. BEGGE FOTO: PETTER SØRNÆS
Gode lokaler: Yoann Valette og Christophe Piard stortrives som kakebakere i det gamle sykehuskjøkkenet på Blakstad. BEGGE FOTO: PETTER SØRNÆS

To lidenskapelige franskmenn har etablerte nytt konditori i Asker. I det gamle kjøkkenet på Blakstad sykehus kan det strømme ut så mye som 2.000 kaker daglig.

Med erfaring fra Bristol, Grand Hotel og Pascal, tar Yoann Valette og Christophe Piard med seg bakekunsten til Asker. Med førstehåndskjennskap til norske matvaner og fransk tradisjon, ønsker herrene bak Creation, som firmaet heter, å tilby kaker av beste kvalitet.

Det første hinderet var å finne lokaler:

– Vi startet firmaet i mai i fjor, men vi slet lenge med å finne lokaler til virksomheten vår. Det var en kollega som anbefalte oss dette stedet, og det er perfekt. Her har vi fryser, og kjølerom og maskiner tilgjengelig, sier Yoann Valette.

Mousse-spesialist

Det gamle hovedkjøkkenet på Blakstad sykehus huser også cateringselskapet Dønn Ærlig, som nå har blitt en samarbeidspartner for konditoriet Creation.

– Ja, vi kan samarbeide om enkelte ting, det er jo klart, sier Valette.

Kokkene tilbyr kaker til alle slags tilstelninger, men har spesialisert seg på mousse av mange slag.

– Små mousse-desserter tar ikke lang tid å lage, men de må stå kaldt i ca. tolv timer, så prosessen tar tid. Men vi klarer nok å lage 2.000 enheter per dag, sier Christophe Piard.

– Vi leverer til konferanser og hoteller, men også til private, fortsetter han.

Les mer:

Kaster seg inn i cateringkampen

Skaper sunne vaner for de minste

Alternativer

Mange års erfaring med norske allergikere, har medført til at Yoann og Christophe har satset ekstra hardt på produkter som er gluten – og laktosefri. De har også enkelte produkter som heller ikke inneholder egg og nøtter.

– Mange steder får allergikere en kjedelig fruktsalat hvis de ikke tåler desserten som er laget. Vi vil gi allergikere muligheten til å oppleve den gode smaken, sier Yoann Valette.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.