Skip to main content

18 permitteres – pasienter sendes hjem

STREIKEVAKT: Fylkesleder i NSF Ragnhild Hegg og sykepleier Vibeke Fische deler ut kanelboller under streiken.
STREIKEVAKT: Fylkesleder i NSF Ragnhild Hegg og sykepleier Vibeke Fische deler ut kanelboller under streiken.

På grunn av den pågående sykepleierstreiken blir 18 ansatte permittert fra Godthaab Helse- og rehabilitering fra fredag, og pasienter vil bli sendt hjem.

– Dette er veldig trist, vi holdt på å gå konkurs i fjor og var i ferd med å bygge opp en tro på fremtiden, sier direktør Lillanna Engzelius.

Direktøren ser seg nødt til å avvikle den døgnkontinuerlige behandlingen av pasienter fra førstkommende fredag. Det er nå halvannen uke siden 8 av tolv sykepleiere ved Godthaab ble tatt ut i streik.

LES OGSÅ: Rammer oss hardt

Tilbyr dagbehandling

Ledelsen lover å få til et trygt opplegg i samarbeid med leger og kommunen. Dersom pasienter har behov av spesialhelsetjeneste vil sykehuset bli kontaktet. Pasienter som kvalifiserer for dagopphold vil fortsatt få dette behandlingstilbudet.

– Vi vil kunne håndtere dagbehandling av pasienter over lengre tid med god kvalitet i behandlingen, mener Engzelius.

Det var 25. oktober at 55 sykepleiere tatt ut i streik etter brudd i meglingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel åtte av dem er ansatt ved Godthaab.

LES OGSÅ: Ny bistro mangler bevilling før åpning 

Minstelønnsnivå

Norsk Sykepleierforbund krever blant annet at sykepleiere skal sikres samme minstelønnsnivå uavhengig av hvor de jobber. Dessuten at ingen skal vinne anbud på sykepleieres bekostning. Forbundet krever en lengre lønnsstige med 10- og 16-årstrinn tilsvarende det KS har og minimum 500.000 kr etter 10 år gjeldende fra 2019.

– Dette er trist å høre. Vi har full forståelse for at dette er trasig for pasientene. Det er hovedsakelig rehabiliteringsinstitusjoner og sykehotell som er tatt ut i streik, fordi vi har skjermet pasienter som ikke kan få hjelp andre steder. Nå håper vi at vi snart får kommet tilbake til forhandlingsbordet, slik at vi kan finne en løsning alle kan leve med og slippe konsekvenser som dette, sier fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund, Ragnhild Hegg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.