Skip to main content

17-åring med hjernehinnebetennelse flyttet til Bærum sykehus

FLYTTET: 17-åringen som torsdag ble påvist smittsom hjernehinnebetennelse er flyttet fra Ullevål til sykehuset i Asker og Bærum.
FLYTTET: 17-åringen som torsdag ble påvist smittsom hjernehinnebetennelse er flyttet fra Ullevål til sykehuset i Asker og Bærum.

På bedringens vei etter å ha fått påvist hjernehinnebetennelse natt til torsdag

En elev i 2. klasse ved Nesbru videregående skole ble natt til torsdag innlagt på intensivavdelingen på Ullevål sykehus med «smittsom hjernehinnebetennelse» - en akutt sykdom som i de fleste tilfeller utvikler seg raskt.

LES OGSÅ: Skoleelev lagt inn på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse

Etter det Budstikka erfarer er 17-åringen nå flyttet fra Ullevål universitetssykehus, til Bærum sykehus.

– Han er stabil, og i stadig bedring, opplyser kommuneoverlege Meera Grepp i Asker kommune, som følger situasjonen svært nøye:

– Dette er en veldig alvorlig sykdom, som vi ikke får stort oftere enn et par ganger i året. Nettopp av den grunn setter vi i gang mye tiltak når et tilfelle dukker opp, slik som nå, sier Grepp.

Gjennom helgen har kommunen vært i kontakt med flere i 17-åringens nærmeste krets, og ifølge kommuneoverlegen har i overkant av 60 personer nå blitt kategorisert som personer med nærkontakt. Før helgen hadde 48 personer blitt tildelt en enkeltdose antibiotika.

Anbefaler alle å vaksinere seg

Hjernehinnebetennelsen skal være av typen meningokokkbakterie Z, som mange av årets russ er vaksinert mot – langt færre er vaksinert i de lavere trinnene i den videregående skolen.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle i aldersgruppen 16–19 år å vaksinere seg, allerede fra første året på videregående.  

– Vi anbefaler alle i denne aldersgruppen å vaksinere seg. Vaksinen har en varighet på tre år eller lengre, men det er selvfølgelig opp til hver enkelt, sier Grepp. 

Ifølge Norsk Helseinformatikk kan en alvorlig bakteriell meningitt, uten riktig behandling, medføre død i løpet av 24 timer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.