Skip to main content

17 år for Sem-drapet

Tingretten avsa i dag dommen etter drapet på Marit Randsted Andreassen på Sem i Asker. Ekssamboeren er dømt til fengsel for overlagt drap.

Han er ikke dømt til forvaring, i hovedsak fordi han er ustraffet og ung.

Retten skriver at spørsmålet om forvaring eller ikke er en svært vanskelig avgjørelse.

Retten sier at det foreligger en nærliggende fare for at han vil gjøre en alvorlig forbrytelse, men at den lange straffen vil gi samfunnet vern i lang tid.

I dommen som ble avsagt i Asker og Bærum tingrett tirsdag formiddag, står det også at tiltalte ikke viste anger i retten.

Han må også betale erstatninger og oppreisninger på til sammen 1,5 millioner kroner.


Budstikka er ikke kjent med om dommen vil bli anket til lagmannsretten.

 

Tok video av drapet

I retten kom det frem at 23-åringen hadde truet ekssamboeren på livet tre dager før drapet. Avdøde hadde da notert det som ble sagt.

"Det kommer til å skje noe som kommer til å gå ut over deg og familien din. Du skal dø, og det skulle ha skjedd nå, men jeg tør ikke."

– Det stemmer at jeg sa det, men det betyr ikke at jeg skulle gjøre det, hevdet 23-åringen i retten.

I retten ble også 23-åringens videoopptak av drapet vist.

 

Fare for fremtidig vold

Erklæringen fra de to psykiaterne som er oppnevnt av retten forteller om en ung mann med en avvikende personlighet. Ord som dyssosial personlighetsforstyrrelse, psykopatiske trekk, empatisvikt og andre uttrykk tegner et bilde av en ung mann i betydelige problemer.

Psykiaterne konkluderer med at risikoen for fremtidig vold er svært høy.

 

 

Budstikka.no kommer med mer

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.