Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

16 bedrifter kutter over 8.500 jobber

FÅ UTEN ARBEID: – Mange av dem som mister jobben har høy utdanning og klarer seg bra, sier Guri Kogstad i Nav Bærum.

16 bedrifter med stor virksomhet i Asker og Bærum nedbemanner med 8.500 stillinger.

BAKGRUNN: De jakter en ny arbeiderklasse

Bedriftene i Budstikkas oversikt (se tabellen nederst i denne saken) har enten hovedkontor eller stor avdeling i Asker og Bærum. Men mesteparten av nedbemanningen skjer andre steder i landet.

Bemanningskuttene er gjennomført i perioden fra i fjor høst til nå. Flere av dem pågår fortsatt, mens noen bare kunngjort.

Og det er mer på gang:

– Vi har registrert 170 oppsigelser og permitteringer i seks lokale bedrifter i oljebransjen siden nyttår, opplyser Guri Kogstad, fungerende leder for veiledningsavdelingen i Nav Bærum.

Tilsvarende tall i Asker er 225 stillinger i seks bedrifter, opplyser avdelingsleder Maren Brennesvik i Nav Asker.

LES OGSÅ: I februar skålte de for nytt bygg – nå må flere av dem gå

Bedriftene er leverandører av enten utstyr eller konsulenttjenester til oljebransjen.

Den bedriften som har nedbemannet hardest til nå er Stavanger-styrte Aibel, med om lag 1.000 faste og 1.000 innleide. 55 har måttet gå ved avdelingen i Asker, som ble reddet av gongongen da selskapet vant storkontrakten med plattformdekket til Johan Sverdrup i februar.

Statoils Oslo-kontor og Aker-selskapene Aker Solutions og Akastor, alle på Fornebu, har kuttet henholdsvis 1.950 og 1.690 stillinger. Få av disse er lokale.

GÅR MOT STRØMMEN: Gir 25.000 kroner til den som finner en kvinne

Tror ledigheten vil øke

Nedbemanningene gir seg små utslag i den lokale ledighetsstatistikken. 189 personer innen ingeniør- og ikt-fag var registrert helt ledige i Asker og Bærum ved utgangen av mars.

– Det er 75 flere enn i samme måned i fjor, hvilket tross alt er beskjedent. Det kan skyldes at mange av dem som mister jobben har høy utdanning og klarer seg bra fordi det er bruk for kompetansen deres andre steder. Dessuten er det mange som får sluttpakker, noe som gjør at vi ikke hører noe fra dem, forteller Kogstad.

Les flere artikler