Skip to main content

1.000 tonns kulvert på plass

Allerede i april startet støpingen av kulverten, som nå har blitt satt på plass langs jernbanelinjen. 

Foto: Selvaag bolig

Før de nye boligene på Landås skal bygges har det nå blitt satt opp en mektig betongkloss på sporet mellom Høn og Asker stasjon.

– Innsetting av kulverten er avgjørende for oppstarten på boligbyggingen på Landås som starter i løpet av høsten, sier prosjektleder Bård Henrik Sydhow fra Selvaag bolig. 

Senere i år starter et massivt byggeprosjekt, der rundt 650 nye boliger skal settes opp rett ved Asker sentrum. Kulverten har en lysåpning på 19 meter og kjørehøyde på over 4,5 meter, og skal sørge for kjørevei under togsporet mellom Høn og det nye boligfeltet.

Arbeidet gjøres i sammenheng med at Bane Nor har stengt jernbanen mellom Skøyen og Drammen fra 6.–22. juli. Kulvertprosjektet til Seelvaag bolig har foregått parallelt, men uavhengig av det vedlikeholdet som Bane Nor har gjort på resten av Askerbanen. 

Kulverten er nå lagt på plass og skinnene kan legges på igjen.

Foto: Karl Braanaas

Skinnene gjenstår

– Vi har kontroll på gjenstående arbeider frem mot at banen settes i drift mandag 22. juli, sier Sydhov. 

Han sier at de har fått god hjelp fra blant annet Bane Nor, Asker kommune og Riksantikvar til å løse utfordringer underveis. 

Etter kulverten nå er satt på plass skal det først jobbes med å tilbakefylle jordmasser på begge sider opp jernbanesporet, før togskinnene legges tilbake der de var. Ifølge Sydhov kommer også Bane Nor til å kontrollere at skinnene er lagt på riktig.

Prosjektlederen opplyser om at togene kommer til å måtte kjøre i redusert hastighet over kulverten etter at banen er satt i drift igjen, uten å kunne sette en bestemt tidsperiode. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.