Stenger Bærumsveien for å rive E16-bro

RIVES: Den gamle E16-broen, Vebekk bro (nærmest), skal rives til helgen. Dermed blir Bærumsveien mellom Skuiveien og Johs Haugeruds vei stengt fra lørdag kveld til mandag morgen.

RIVES: Den gamle E16-broen, Vebekk bro (nærmest), skal rives til helgen. Dermed blir Bærumsveien mellom Skuiveien og Johs Haugeruds vei stengt fra lørdag kveld til mandag morgen. Foto:

Til helgen blir Bærumsveien stengt når den gamle E16-broen over veien skal rives.

DEL

Førstkommende lørdag klokken 20 stenges Bærumsveien fra Skuiveien til Johs Haugeruds vei. Veien åpnes igjen til morgentrafikken mandag morgen.

– Det er den eksisterende Vebekk bro som skal rives. Vi går inn der lørdag kveld for å stenge Bærumsveien og begynner å dra ned broen med gravemaskiner. Det blir ikke behov for sprengning, forteller teknisk byggeleder for vei i Statens vegvesen, Lars Lund.

Broen som blir historie i helgen, er 41,5 meter lang og 13, 6 meter bred (tre kjørefelt).

– Hele broen blir forsøkt lagt ned i løpet av lørdag kveld, og søndag går vi i gang med å dele den opp, knuse den og kjøre den bort slik at Bærumsveien kan åpnes igjen mandag morgen, forklarer Lund.

Rivingen betyr at det blir omkjøringer for de som vanligvis benytter Bærumsveien mellom Skuiveien og Johs Haugeruds vei. Fra Skuiveien opplyser Vegvesenet at man må kjøre E16 til Hamang for å snu og kjøre tilbake til Lommedalskrysset hvis man skal til Rud. Se kart under.

LES OGSÅ: Nå kan du ikke lenger kjøre av E16 her

Artikkelen fortsetter under kartet.

ENDRET KJØREMØNSTER: Omkjøringer i Bærumsveien vil bli ledet om E16 til Sandvika og Johs Haugeruds vei til Lommedalskrysset.

ENDRET KJØREMØNSTER: Omkjøringer i Bærumsveien vil bli ledet om E16 til Sandvika og Johs Haugeruds vei til Lommedalskrysset. Foto:

Bygger helt nytt kryss

Broen rives som en del av arbeidene for å bygge det nye krysset E16/Bærumsveien. I tillegg skal det bygges et ny tofelts bro som skal bli det sørgående løpet på nye E16.

– Ved å fjerne den eksisterende broen, gir dette oss tilgang til å arbeide på begge sider av Bærumsveien i forbindelse med det nye Bærumsveikrysset, sier Lund.

Dette krysset skal stå ferdig sammen med resten den nye E16-strekningen mellom Sandvika og Vøyenenga sommeren 2019.

– Men allerede til sommeren åpnes hele Lommedalskrysset, påpeker byggelederen.

Også neste helg står en bro fra gamle E16 for fall. Da er det broen som går over Løxaveien som skal rives for å gjøre plass nytt sørgående løp på nye E16. Løxaveien er imidlertid langt mindre trafikkert enn Bærumsveien, og helge-stengningen her vil ikke skape de store trafikkale problemene.

LES OGSÅ: Budsjettpenger til E16 mot Sollihøgda 

Artikkeltags