Prinsesse Ingeborg er kong Haralds mormor. I nye bilder som er offentliggjort av kongehuset bærer prinsessen diademet, som består av perler og diamanter. Det ble gitt i gave til Ingeborg av hennes mann, prins Carl av Sverige for over 120 år siden.

– Det betyr mye for meg at prinsesse Ingrid Alexandra har fått dette smykket, sier prinsesse Astrid.

– Det er et vakkert diadem bestående av sammenslående diamantsirkler satt inn i platina. Diamant- og perleknappelementene er satt inn senere. Bestemor og bestefar var til stede på verdensutstillingen i Paris i 1900, da bestefar kjøpte diademet til bestemor, sier prinsesse Astrid.

Diademet gikk i arv til prinsesse Ragnhild og ble gitt i gave fra hennes barn til prinsesse Ingrid Alexandra på 18-årsdagen.

– Det var prinsesse Ragnhilds ønske at prinsesse Ingrid Alexandra skulle få bestemors diadem, sier prinsesse Astrid.

I videoen under kan du se tronarvingens oppvekst i bilder:

Festmiddag

Torsdag var det stor festmiddag på Deichmanske bibliotek. Festmiddagen var regjeringens gave til prinsessen i forbindelse med at hun fylte 18 år i vinter.

Prinsessen fylte 18 år allerede 21. januar, men først nå markeres dagen skikkelig – med festmiddag i regi av regjeringen på Deichman i Oslo torsdag kveld. VG får opplyst at prislappen er på hele 3,7 millioner.

Fredag er det festmiddag på slottet. Den vil koste 1,3 millioner kroner. Det betyr at prinsessens 18-årsfeiring får en prislapp på til sammen fem millioner over to dager.