Skip to main content

– Det hjelper å være fysisk aktiv

OPPVARMING: Til fengende rytmer kaster de seg ut i dansen på Sjøstrand. Etterpå blir det tur og så lunsj og noe godt fra grillen.

Det var ikke mange som trosset været og ble med da verdensdagen for fysisk aktivitet ble markert på Sjøstrand.

Det skulle vært yrende liv på Sjøstrand denne dagen, med spill, lek, dans og turgåing. Aktiv Fritid og Frisklivssentralene i Asker, Hurum og Røyken var på plass med mange ildsjeler for markere verdensdagen for fysisk aktivitet.

Med tanke på den forestående kommunesammenslåingen har de samarbeidet om arrangementet for første gang og slik nå ut til flere.

Men været fristet nok ikke, og bortsett fra en liten gruppe fra Rødbysætra aktivitetssenter i Hurum, utgjorde arrangørene flertallet av de fremmøtte. De bidro imidlertid med stor entusiasme og sørget for en fengende oppvarming med dans og musikk.

– Vi synes det er viktig å markere denne dagen, som ble etablert i 2003 av Gro Harlem Brundtland. Fysisk aktivitet gir stor helsegevinst og forebygger mange livsstilssykdommer, sier Gunvor Lund Solvang fra Aktiv Fritid i Asker.

LES OGSÅ: Åpnet utlånssentral på Holmen

 

ORDFØRER: Røykens ordfører Eva Norén Eriksen (H) snakker fra egen erfaring om verdien av fysisk aktivitet.

Bra for psyken

Røykens ordfører Eva Norén Eriksen var hjertelig til stede, og hun kunne underskrive verdien av å være fysisk aktiv.

– Man får mer overskudd, det minsker aldringsprosessen og det har en positiv effekt mot angst og depresjon. For min egen del har dette vært viktig. Jeg har slitt psykisk i livet mitt, og har erfart at det hjelper å være fysisk aktiv, sier Norén Eriksen. Så kaster hun seg ut i dansen sammen med de andre.

LES OGSÅ: Elever trimmer ekstra for å bli forsket på

Ved siden av bålpannen som er fyrt opp under kaffekjelen, er det satt opp et partytelt hvor Gunnhild Laxaa og Anne Christine Næss er i sving med knivene. De kommer fra Oslofjordens Friluftsråd, og de har noe godt på gang.

– Vi lager en epledessert som skal stekes i panne over bålet. Et sunnere alternativ til pølser, forklarer de. Og om litt er kaffen klar.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.