I 2008 ble Kreyerskjær utenfor Nesøya forsøkt solgt for 19 millioner kroner. Året etter var prisen redusert til 15 millioner kroner, før den igjen ble oppjustert til 16 millioner kroner i 2011 og markedsført som en fritidseiendom.

I august 2012 ble prisen senket til 12 millioner kroner, og fire måneder senere ble den solgt med ytterligere 1,5 millioner i rabatt.

Seks år senere ligger den på ny ute for salg. Prislappen er denne gang 19,8 millioner kroner.

– Jeg kjenner ikke til de prisvurderingene som ble gjort på den tiden. Jeg synes det er en fantastisk eiendom med en beliggenhet som er helt unik. Som feriested helt i nærheten av Oslo er den helt perfekt, med kort reisevei, sier eiendomsmegler og partner, Camilla Sem i Sem og Johnsen eiendomsmegling.

Brukt som fritidseiendom

Eneboligen er bygget i 1932, og primærrommet er på 107 kvadratmeter. Tomten er 1.498 kvadratmeter stor.

Kreyerskjær er forbundet med Nesøya med en gangbro.

– Hva er årsaken til at den selges?

– Det er ikke unaturlig at folk tenker på et salg etter seks år. Hovedårsaken her er at selgeren ikke får brukt eiendommen godt nok da han er mye ute og reiser i forbindelse med jobben. En sånn kostbar eiendom bør brukes masse. Selgeren har brukt den som en fritidseiendom, men føler at han ikke får vært der nok, forteller Sem.

Hun forteller om god interesse for funkishuset, og forbereder seg til fellesvisning om en snau uke.

– Huset er vesentlig oppgradert med to nye bad og oppgradert kjøkken. I tillegg er det malt og gjort pent, sier eiendomsmegleren.

– Vrient å prise

Eiendomsmegler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren, synes Kreyerskjær er en fantastisk idyllisk eiendom som først og fremst er attraktiv som en fritidseiendom.

– Fritidseiendommer som ligger innenfor en omkrets på 2–3 mil fra hjemmeadressen tror jeg vi vil se mer og mer til i tiden fremover. Da kan man kjøre inn til Oslo og kombinere det med jobb. Hvis man skal kjøpe dette som en enebolig, så vil man nok gjøre en del endringer først, sier Solli.

– Hva tenker du om prisen?

– Dette er en eiendom som det er litt vrient å prise. Her er det mindre snakk om hvordan markedet er, og heller hvem som er i markedet, avslutter han.