Søkelyset ble for alvor rettet mot morselskapet til Risenga barnehage, Seraphin AS, etter at Budstikka beskrev hvordan foreldre til barn i Risenga barnehage reagerte på barnehagens dårlige økonomi sommeren 2017.

I november samme år åpnet fylkesmannen tilsynssak mot barnehagens eiere. I januar 2018 konkluderte tilsynet med at barnehagen måtte tilbakebetale 330.000 kroner etter at morselskapet hadde avkrevd for høy husleie.

LES SAKENE OM RISENGA BARNEHAGE:

I kjølvannet av Risenga-saken, ble det også åpnet tilsynssak mot Seraphins barnehage i Oslo, Torshovhagen barnehage. Det endte med en knusende konklusjon etter at det ble funnet en rekke kritikkverdige forhold knyttet til barnehagens økonomiske styring. Seraphin fikk i denne saken et krav om tilbakebetaling av 5,4 millioner kroner.

Selskapets tredje barnehage, Klengstua barnehage i Halden, fikk også en tilsynssak rettet mot seg på bakgrunn av konklusjonen fra Risenga og Torshovhagen.

Onsdag kom konklusjonen fra Halden kommune: De retter et samlet krav på nesten 2,8 millioner kroner.

Det var Halden Arbeiderblad (ekstern lenke) som først omtalte dette onsdag.

Kommunens begrunnelse for kravet er at barnehagens tidligere eiere i Seraphin både har betalt ut for høy lønn og godtgjøring samt for høy husleie til seg selv. Kravet kan klages inn til fylkesmannen i Østfold innen tre uker.