Jubler for E18-gjennombrudd

E18  ORDFØRERNE LISBETH HAMMER KROG OG LENE CONRADI OM UTBYGGINGEN OG VIDERE FREMDRIFT AV E18

E18 ORDFØRERNE LISBETH HAMMER KROG OG LENE CONRADI OM UTBYGGINGEN OG VIDERE FREMDRIFT AV E18

Torsdag ga Samferdselsdepartementet grønt lys for at første etappe av nye E18 skal bygges helt frem til Ramstadsletta.

DEL

I juni i fjor kom kompromisset i Oslo pakke 3-avtalen om at første etappe av E18 Vestkorridoren skulle være kun Lysaker-Strand, med tverrforbindelse til Gjønnes og Fornebu. Dette sa Statens vegvesen klart nei i et brev til Samferdselsdepartementet. Torsdag kom svaret fra Samferdselsdepartementet. Svaret får Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til å juble.

– Det skal bygges helt frem til Ramstadsletta. Det blir ingen stopp ved Strand. Jeg gleder meg sånn på vegne av innbyggerne i området. Dette betyr at vi får redusert støy og støv og antall byggeår med fem år, sier Hammer Krog.

LES OGSÅ: Vegvesenet krever sammenhengende E18-utbygging

Sparer 200 millioner

I sin vurdering peker Vegvesenet på at ved å bygge E18 bare til Strand gir høyere miljøbelastning.

– Frustrasjonen over den delte løsningen har vært så stor, men nå har fornuften seiret, fastslår Hammer Krog, og fortsetter:

– Det blir en langt bedre løsning trafikalt, og det blir ikke nødvendig å rive så mange hus. Sist, men ikke minst, så blir det 200 millioner kroner i reduserte kostnader, legger ordføreren til.

LES OGSÅ: Uvisse uker for ny E18

Hun mener at dette er helt i tråd med det regjeringen går inn for i Nasjonal transportplan.

– Brevet fra samferdselsdepartementet er i tråd med alle uttalelsene departementet og regjeringen har kommer med, og som statsrådene også har uttalt muntlig.

– Dette har vært viktige politiske avgjørelser av klokskap og hensynstagende til våre innbyggere som er midt oppi dette.

Artikkeltags