Riiser-Larsens vei går parallelt med E18 mellom Lysaker og Strand. Den ble bebygget på 50-tallet. På den ene siden av veien, nærmest E18, ligger mange rekkehus i gult, rødt og hvitt. På den andre siden ligger tre boligblokker.

Beboerne i den lille veien har i lang tid vært plaget av usikkerhet rundt planene for ny motorvei, og mange var lettet da det endelig ble bestemt at rekkehusene skal innløses og rives. Men ikke blokkene. De ligger akkurat utenfor planen, og nå frykter de som bor der for fremtiden.

LES OGSÅ: – Blir mange myter om ny E18

– Ødelagt nabolag

– Folk sier vi er heldige som ikke blir berørt, men vi er i aller høyeste grad berørt. Jeg ville heller blitt innløst enn å sitte igjen i et nabolag som er ødelagt. Jeg har sett på tegningene at rekkehusene som blir revet skal erstattes av næringsbygg, sier Thale Maria Thorkildsen som bor i Riiser-Larsens vei 13.

Hun er særlig bekymret for den mangeårige anleggsperioden, da hele rekkehusområdet er satt av til riggplass.

LES OGSÅ: Ny E18 krever riving av boliger for milliarder

Sykkelvei

Samtidig har Statens vegvesen fått godkjent planen om sykkelvei langs Professor Kohts vei som går på den andre siden av blokkene. Planen forutsetter å rive hele garasjerekken og trærne bak blokken og bruke området som riggplass. Det har styret i sameiet klaget på, og den klagen ligger nå til behandling hos Fylkesmannen.

– Vi har levd med støy lenge. Nå frykter jeg det blir uutholdelig med anleggsarbeid på alle kanter. Jeg blir helt matt. Og under slike forhold sier det seg selv at å selge blir nærmest umulig, sier Thorkildsen.

– Umulig å selge

– Vi har levd med støy lenge. Nå frykter jeg det blir uutholdelig. Samtidig skal de bygge sykkelvei langs Professor Kohts vei på den andre siden av blokka, og rive garasjene våre. Jeg blir helt matt. Og under slike forhold sier det seg selv at å selge blir nærmest umulig, sier hun.

Skal vurdere situasjonen

– Jeg er klar over at beboerne i blokkene ønsker innløsning, men det har vi ikke begynt å vurdere ennå. Vi skal gjøre en ny vurdering av totalbelastningen for alle i forbindelse med reguleringsplanen. Det som er sikkert, er at situasjonen blir sterkt forbedret for disse beboerne etterpå, når vi får lokk over E18, sier prosjektleder Knut Gløersen i Statens vegvesen.

Etter planene skal arbeidet med sykkelveien begynne allerede til neste år, og stå ferdig når arbeidet med E18 begynner i 2018.