300 ekstra busser skal sørge for at togpendlere som vanligvis kjører med tog gjennom Lieråstunnelen, fra og med i dag og frem til 4. desember må benytte seg av buss for tog på deler av eller hele denne strekningen.

Mandag morgen siger det jevnt og trutt med busser inn på Asker stasjon. Disse fylles raskt opp og gir gass ut fra stasjonen igjen.

– Det kommer busser med reisende fra Drammen og det går busser hele tiden med reisende som skal mot Drammen. Så langt er det god flyt i trafikken, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

Kø før Asker

Ved 7.45-tiden forteller hun at tilbakemeldingene tilsier at det ikke er snakk om kaotiske tilstander. Trafikken på veiene flyter også såpass tilfredsstillende at bussene kommer frem.

Det er imidlertid meldt om uvanlig mye trafikk og kø på E18 før Asker ved avkjøringen til Drangsrud. De som skal kjøre av legger seg imidlertid stort sett over sperrelinjen, så trafikken som bare skal passere Asker flyter greit. Årsaken til den lange avkjørings-køen er at flere kjører til Asker for å unngå buss for tog i tillegg til at mange busser skal ned til Asker stasjon.

– Det er veldig mange reisende som skal fraktes. Det er ikke alltid like lett å nå ut til hver enkelt før en stans som dette, så første dagen er alltid utfordrende med tanke på reisemønsteret. Vi er spent på hvordan dette også vil slå ut i ettermiddagstrafikken i dag, sier Scholz.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Mange bytter til Hokksund

En av de daglige pendlerne som fikk en mer «humpete» reiserute til jobb, var Leif Fredrik Holst fra Strand.

Han tok først tog fra Stabekk til Asker, før han måtte over på buss fra Asker til Drammen og videre derfra med tog til Hokksund.

– Informasjonen har forsåvidt vært bra. Jeg reiser denne ruten fem dager i uken, og var forberedt på dette, sier han.

Han måtte imdlertid finne seg i å stå ute i kulden på Asker stasjon og vente litt før neste buss til Drammen kom i 07.25-tiden.

– Målet er å komme meg til Drammen før klokken 7.44, for da går toget mot Kongsberg. Jeg vet ikke om jeg rekker det, sier han.