– Jeg er rystet og anmelder nå Stabæk Supporterklubb etter at de ropte «jævla fiskesame» på tribunen under en eliteserie fotballkamp, sier anmelder Hans Petersen, til NRK.

Antirasistisk senter: – Kan defineres som rasisme

Reagerte på rop

Det var redaktør i avisen Bodø By, Børre Arntzen, som onsdag kveld reagerte sterkt i en kommentar publisert på Avisa Nordlands nettside.

Søndag så han eliteseriekampen mellom Stabæk og Bodø/Glimt på tv – og reagerte på rop fra tilskuerne han tidligere har hørt flere ganger på Nadderud stadion.

– Jeg har fulgt Bodø/Glimt tett i mange år, og har vært til stede på Nadderud flere ganger. Dessverre er ikke dette første gang jeg hører det blir ropt hets rettet mot samer på den arenaen, sier Arntzen, som ber supportergruppen, Stabæk og Norges Fotballforbund om å ta tak i det han omtaler som «rasisme på bærumsk».

Beklaget utropet

Ifølge supporterleder Bjørnar Posse Sandboe skal tilskueren ha beklaget utropet kort tid etter, og Sandboe har i etterkant pratet med personen om hendelsen.

– Jeg var ikke til stede under kampen, men har undersøkt saken i ettertid. Personen det gjelder skrek først «jævla fiskebonde» etterfulgt av «jævla fiskesame». Deretter ropte han «glem det siste, det var bare tull», forteller Sandboe om situasjonen som oppsto under kampen mot Bodø/Glimt søndag.

Bjørnar Posse Sandboe i Stabæk Support mener ikke saken er verdt å bruke politiressurser på.

– Hans Petersen står fritt til å anmelde en sak om han ønsker det, men jeg føler kanskje denne innsatsen gjør mer nytte andre steder enn mot Stabæk Support, sier Sandboe til NRK.

– Jeg tenker at politiet ikke trenger å håndtere dette egentlig. Det er en del andre områder innen diskriminering, hets og fremmedfrykt som har mer bruk for deres inngripen.

Stabæk-leder Jon Tunold reagerer kraftig på supporterlederens uttalelser, og varsler oppvaskmøte.

– Jeg hadde håpet at de skulle ta dette alvorlig. Stabæk som klubb aksepterer ingen form for hetsing av noen grupperinger. Det er helt uakseptabelt. Jeg mener dette skal tas alvorlig, uansett, og vi kan ikke stå inne for det som er kommet frem nå, sier Tunold.