Skip to main content
FOTO: JOAKIM S. ENGER

– Koronaperioden har gjort brannvesenet bedre rustet

Brannmester Marius Dahl mener beredskapen har blitt testet de siste to årene, og at testen er bestått. 

– Jeg var på lederkurs ved Norges brannskole i Nord-Norge da landet stengte. Egentlig skulle jeg være der i seks uker, men ble sendt hjem etter den første uka. Så dro jeg rett på vakt på brannstasjonen.

– Vi endret turnus ganske raskt, slik at vi jobbet tre og et halvt døgn sammenhengende når vi var på vakt. Vanligvis er det lengste to døgn i strekk i helgen. For oss på jobb er det ikke noe problem, vi er som en familie. Men vi har jo noen hjemme, så det måtte legges til rette.

– Egentlig gikk det i samme tralten både før og etter 12. mars 2020. Vi er drillet i beredskap. Det vi merket mest var at kontorene var tomme, for dagpersonellet måtte jobbe hjemmefra. For oss som var ute på hendelser, var det avstand og munnbind som var annerledes enn ellers. Var vi til stede på en hendelse med en som var bekreftet smittet, brukte vi helbeskyttende drakt.

(artikkelen fortsetter under bildeserien)

– Jeg håper de digitale løsningene og verktøyene vi har tatt i bruk de siste par årene beholdes fremover, for eksempel til møter. Teknologien skaper muligheter.

– For brannvesenets del tror jeg koronaperioden har gjort oss bedre rustet til å håndtere tilsvarende eller større kriser. Vi har fått testet at beredskapen fungerer godt. 

Her kan du lese flere Budstikka-nyheter om koronaviruset

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.