Skip to main content

Brannvesenet sender direktesendt arrangement på Facebook

Med hjelp fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening, tok Asker og Bærum brann og redning initiativ til å igangsette det nasjonale samarbeidet mellom landets brannstasjoner.

Foto: Joakim S. Enger

Lørdag skulle alle brannstasjonene i Norge hatt åpen dag, men på grunn av koronaviruset måtte de finne på noe annet.

Denne helgen skulle hundretusener av barn besøke landets brannstasjoner og fått oppleve livet på brannstasjonen, prøvekjørt brannbiler og hilst på brannbamsen Bjørnis. 

Som erstatning for det tradisjonelle arrangementet blir det i år en livesending på Facebook og YouTube med brannbamsen Bjørnis som vert. 

Med hjelp fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening, tok Asker og Bærum brann og redning (ABBR) initiativ til å igangsette det nasjonale samarbeidet mellom landets brannstasjoner. 

Åpen dag på brannstasjonen er en tradisjon i hele landet. 

– Dette blir arrangert på alle brannstasjoner. Det er sikkert flere som hadde tenkt å gjøre noe digitalt i år, så da tenkte vi at vi heller kunne samarbeide, sier informasjonsrådgiver Anne Aase Haraldsen i ABBR. 

Sendes fra Trondheim

I sendingen blir det innslag fra flere brannstasjoner i Norge, blant annet fra Asker og Bærum, der seerne får være med på slukkeøvelse, redning fra stigebil og testing av brannslanger. 

– Da vi skjønte at det ikke kunne bli en vanlig åpen dag i år, fant vi fort ut at vi måtte lage et alternativt opplegg for alle barna som har gledet seg til dagen, sier Haraldsen. 

Sendingen kjøres fra hovedbrannstasjonen i Trondheim, der det blir innslag fra en rekke av landets brannvesen. 

brannvesenet på rulling
Foto: Asker og Bærum brann og redning

Skal rulle

– Åpen dag er egentlig årets viktigste begivenhet for oss, der vi får møte innbyggerne våre. Derfor vil vi i etterkant av sendingen, og frem til klokken 13, være synlige for innbyggerne i Asker og Bærum, sier Haraldsen, og fortsetter:

– Vi vil da være ute og rulle med brannbilene våre i områdene rundt brannstasjonene. Vink gjerne til oss når vi er ute og kjører. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.