– Vi har litt tro på konseptet, så det blir spennende å se når vi legger det ut for salg, sier partner Øystein Østermann i helseeiendomsforetaket Norsk Helsehus, som står bak prosjektet sammen med entreprenør Betonmast Selvaagbygg AS.

I november 2013 solgte Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) på Solberg sin barnehage, som fungerte som personalbarnehage for sykehusets ansatte. I to år har eiendommen ligget brakk i Njords vei på Haslum, men i kulissene har det blitt arbeidet aktivt.

– Vi har jobbet med litt forskjellige ting og forskjellige løsninger. Vi prøvde å få til et prosjekt med fysisk og psykisk utviklingshemmede, og vi prøvde også å få til et samarbeid med Bærum kommune, men kommunen syntes prosjektet ble for lite, fortsetter Østermann.

LES OGSÅ: Dette kan bli et gedigent spøkelsesbygg i Sandvika

 

Husvert på dagtid

Nå er planene for Njords Hage 18 private omsorgsboliger for personer over 67 år med behov for egnet og tilrettelagt bolig. I tilknytning til boligene vil det være et servicesenter med en personalbase for hjemmebaserte tjenester, avsatte arealer for serviceytere som frisør, fotpleie m.m., samt store fellesrom til bruk for sosialt samvær og måltider for dem som ikke ønsker å lage mat selv.

– Vi kommer til å ha en husvert eller en sykepleier på dagtid, som tilrettelegger for at folk kan få spise og få hjelp. Vi vil også legge til rette for felles møteplasser, fastslår Østermann.

LES OGSÅ: Stoppordre for storutbyggingen av Fossum

Treningsrom og svømmebasseng

Østermann forteller at det også vil bli lagt til rette for fysisk aktivitet, med et treningsrom, svømmebasseng og opparbeidede uteområder.

– Det skal selges til privatpersoner, som betaler en månedlig fellesutgift for disse omsorgstjenestene. Vi kommer til å gi tilbud med standardpakker, og så kan man betale for ekstra ting.

LES OGSÅ: Han vil også bygge flere boliger på Fornebu

Ferdig i 2017

Etter mange måneders arbeid opp mot Bærum kommune, satser Østermann på at spaden snart kan settes i jorden for prosjektet.

– Vi håper vi at vi kan gjøre det neste år, og at det kan bli godkjent i vinter. Hvis alt

Hvis alt går etter planen kan boligene stå ferdig i 2017.

– Flere i Bærum ønsker et sånt tilbud det har vi tro på,