Fjørtoft har lang fartstid i Viasat-systemet. Nå er det klart at han forlenger sin avtale.

– Jeg nærmer meg 20 år i Viaplay. Og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har kost meg fra dag én. Jeg blir inspirert av å jobbe i dette teamet, ikke minst med så mange unge og sultne nye medspillere. At vi nå sammen skal jobbe med verdens beste rettighet og verdens beste liga, er både spennende og motiverende, sier den tidligere fotballprofilen.

Premier League

Han har selv spilt Premier League-fotball for tre klubber: Swindon Town, Middlesbrough og Barnsley.

– Engelsk fotball har vært med meg siden jeg løp rundt i Gursken og prøvde å kopiere heltene fra tippekampen. Da jeg selv fikk muligheten til å spille Premier League, var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse. De berømte lagene, stjernespillerne og verdens beste managere er det lett gjenkjennelige. Men for meg er det atmosfæren på engelske arenaer som er den aller største stjernen, sier Fjørtoft.

Viaplay-sportssjef Kristian Oma er godt fornøyd med å ha med Fjørtoft på laget videre.

– Jan Åge er turboen i redaksjonen og alltid på farten. Og så er han veldig ambisiøs på vegne av våre sendinger og vår profil, sier han.

Spilte i Stabæk

Jan Åge Fjørtoft har spilt for en rekke klubber. Han hadde også et noe turbulent opphold i Stabæk i 2001. Han spilte til sammen 18 kamper for de blåkledde, og scoret åtte mål.

Han avsluttet karrieren med fire kamper i Lillestrøm i 2002. Jan Åge Fjørtoft bor på Nesøya i Asker. Han har en sønn, Markus Fjørtoft, som blant annet har spilt i Bærums Sportsklubb.