Skip to main content

Huskapperen Vigeland fikk ikke medhold i retten

FÅR IKKE SETTE OPP GJERDE: Arne Vigeland (t.v) fikk ikke medhold i Asker og Bærum tingrett. Dette bilde ter tatt ved en tidlgiere anledning.

Tirsdag ettermiddag falt dommen i en sivil tvist mellom Arne Vigeland og naboene på Nesøya.

Spørsmålet denne gang gjaldt om ekteparet Waage og brødrene Medin har eiendomsrett, eventuelt bruksrett, til deler av naboeiendommen som er eid av Arne Vigeland.

I tillegg om Vigeland midlertidig skal forbys å sette opp gjerde over det aktuelle området.

Det gjeldende området ligger nedenfor husene og langs veien der Waage,  Medin og Vigeland bor på samme side.

Området har vært stridens kjerne i tidenes nabokrangel på Nesøya - som kulminerte med at Arne Vigeland i fjor kappet ekteparet Waages uthus i to.

Videre fjernet/dekket Vigeland til tørrsteinsmuren til Medin og flyttet et vedskjul. Også Medins biloppstillingsplass ble fjernet.

LES OGSÅ: Huskapping i retten før jul

Får ikke sette opp gjerde

Ekteparet Waage og brødrene Medin har etter dette vært i strid med Vigeland om sistnevnte har rett til å sette opp gjerde ved grenselinjen av Vigelands eiendom.

Dette er en eiendom på 1,8 dekar som naboene ble enige om at Vigeland skulle kjøpe på vegne av alle sammen, men som endte med at Vigeland kjøpte den til seg selv.

I domsslutningen fra Asker og Bærum tingrett ble det tirsdag ettermiddag slått fast at både ekteparet Waage og brødrene Medin har en eksklusiv bruksrett til arealet partene strides om.

Arne Vigeland har dermed fått forbud mot å sette opp gjerde mellom sin og naboenes eindommer.

I rettens kjennelse står det også at Vigeland må betale 120.000 kroner i saksomkostninger til ekteparet Waage og brødrene Medin.

LES OGSÅ: Mot deling av stridens tomt på Nesøya

Straffesaken mot Arne Vigeland for huskapping og ødelegging av steinmur skal opp i Asker og Bærum tingrett 17. og 18. desember.

Der er Vigeland tiltalt for grovt skadeverk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.