Skip to main content

Furuholmen har laget et sceneteppe til undring

ORDKUNSTNER: Magne Furuholmen snakket til elevene om sceneteppet som faktisk er basert på ord levert av 7.-klassingene. Ordene har kunstneren deretter satt sammen på teppet.

– Jeg vil at sceneteppet skal sette i gang noe hos elevene – være til kreativ undring, sier Magne Furuholmen.

Kunstner og a-ha-medlem Magne Furuholmen fikk æren av å innvie teppet foran skolens elever og lærere. De fylte Kunnskapstrappen, selve hjertet i nye Nesøya skole, til siste plass.

Nybygget erstattet den gamle skolen for bare halvannet år siden, men sammenlagt sett feiret skolen på Nesøya 50-årsjubileum i fjor. Og det ville FAU markere. Dermed ga de skolen sceneteppet.

– Bli ikke kjedelige

– Jeg er faktisk eldre enn skolen. Jeg har ikke gått her selv, men har to gutter som har blitt voksne, som har gjort det. Nei, jeg trekker for teppet med en gang, det er morsommere å se på det enn å høre på meg, sier Furuholmen, og elevene ler enig med mens teppet dukker frem fra sine folder.

Det er dekorert med mange ord. Utgangspunktet for dem har skolens 7.-klassinger stått for. De fikk i oppgave å skrive ned det første ordet de tenkte på i forbindelse med læring og kunnskap, og ordene ga man til Furuholmen, forteller rektor Anne Hallén.

FORTALTE: Magne Furuholmen fortalte om teppet til Mikkel Gjerdrum Helgesen, August Selstad Hamre og Synne Wichstrøm Jørgensen.

– Jeg blandet ordene som til Mattelatter, det teppet heter. Kanskje det ble mange rare sammensetninger, men det skal være morsomt å gå på skolen også. For dere kan bli hva dere vil, bare ikke bli kjedelige. Det er viktig å ha det morsomt. Jeg har det gøy på jobb hver dag, og er glad for det, sa Furuholmen, og takket elevene for mange fine ord.

LES OGSÅ: Skulpturparken på Fornebu offisielt åpnet

– Veldig bra

Tre av dem som likte kunstverket, var Mikkel Gjerdrum Helgesen (7), August Selstad Hamre (9) og Synne Wichstrøm Jørgensen (8).

– Hva mener dere om teppet?

– Veldig bra, kommer det i kor.

– Magne Furuholmen, hvorfor sa du ja til denne jobben?

– Jeg syntes det var vanskelig å si nei, jeg har jo hatt barn som har gått på skolen, og jeg bor på Nesøya. Jeg hadde veldig mye å gjøre, men dette måtte jeg bare, fordi det var kjempehyggelig.

GA ROS: Rektor Anne Hallén krediterte FAU for den generøse gaven foreldreutvalget har gitt skolen.

Ønsker å inspirere

– Har det at kunstverket skulle på en skole hatt noen betydning for utformingen?

– Absolutt. Jeg jobber mye med bokstaver og språk. Det er noe av det morsomste jeg vet. Jeg vil at sceneteppet skal sette i gang noe hos elevene – være til kreativ undring, sier han.

Kunstneren vil at sceneteppet skal inspirere til å oppdage nye ord, lete etter dem og koble sammen ord. Få barna til å sprenge grenser.

– Jeg tenker at dette er et teppe som barn på 1.–7. trinn kan finne nye ord i hele tiden, sier rektor Anne Hallén.

LES OGSÅ: I denne skolegården regjerer bestefar

– Perfekt til bygget

– Først vurderte vi å utlyse en konkurranse om utformingen av teppet. Så ble Furuholmen foreslått, vi lurte på om vi turte å spørre, for han er jo rimelig opptatt. Men han sa ja med en gang, sier Karine Gjerdrum, FAU-representant.

– Og teppet har blitt helt fantastisk, sier hun.

– En veldig generøs gave. Den kunne ikke vært mer perfekt. Skolen trengte mer farger, det har teppet. Og det er stramt, noe som passet til bygget, sier Hallén.

– Vi tok en runde på skolen sammen med Furuholmen for å vise ham den før han begynte på verket, sier Gjerdrum. Furuholmens gutter gikk jo på «gamleskolen», så det var den han kjente.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.