Det er NRK.no som melder dette onsdag kveld.

Bjørg Marie Skeisvoll Hereid ble angrepet og drept da hun skulle legge ned blomster på et familiegravsted i Haugesund tirsdag i forrige uke. 67-åringen var bosatt på Slependen, men vokste opp på Karmøy.

Familien hadde hus i Haugesund, der de oppholdt seg en del. Hereid jobbet i nesten 40 år som lærer ved Nesbru videregående skole, og ble pensjonert for to måneder siden.

– Innrømmer tilknytning til drapet

Den siktede 48-åringen var onsdag inne til nytt avhør. Han innrømmet tilknytning til drapet, men erkjente ikke straffskyld.

– Han har knyttet seg til handlingen, men på bakgrunn av sin psyke mener han at han ikke var tilregnelig da det skjedde, sier påtaleansvarlig Thor Buberg i Sør-Vest politidistrikt.

Forsvarsadvokat Erik Lea bekrefter at hans klient var på åstedet.

– Han bruker det gammeldagse ordet sinnssyk for å beskrive sin egen tilstand da drapet ble begått. Det som i dagens straffelov heter psykotisk, sier Lea.

Både Haugesund kommune og Helse Fonna har satt i gang interne gjennomganger for å se hvilket tilbud og behandling 48-åringen har fått gjennom årene.

Rettspsykiatrisk vurdering

I neste uke starter den rettspsykiatriske vurderingen av den siktede. Politiet ønsker også et nytt avhør med mannen.

– Vi vet ikke når et nytt avhør kan skje. Men det mest vesentligste i saken nå, er vurderingen som rettspsykiaterne skal gjøre, sier Buberg til NRK.no.

Det fleste vitneavhørene er nå gjennomført.