Skip to main content

Vil utvide Yggeset ytterligere

Asker kommune ønsker å utvide Yggesets næringsområde ytterligere med område H (merket i brun farge).
Asker kommune ønsker å utvide Yggesets næringsområde ytterligere med område H (merket i brun farge).
Foto: Skjermdump

Asker kommune ønsker å utvide Yggeset-området med ytterligere 29 dekar, som i dag er satt av til landbruk.  

Det store området mellom Heggedal og Vollen har vært gjenstand for kritikk lenge. I februar 2020 fortalte vellederne i Vollen og Heggedal vel gjennom Budstikka at de mente kommunen ikke hadde kontroll på næringseiendommen. 

Nå har kommunen hatt møte med grunneierne Erling Aaby, Tom Yggeseth, Ole Johnny Yggeseth og Steinar Østern i rådhuset. Årsaken er den nye kommuneplanen og regulering av området ved Yggeset-gården. 

– Som følge av en del aktivitet som har vært diskutert tidligere, er det fattet et vedtak om å regulere området på nytt. Dessuten er det en del av nåværende reguleringsplan som er utdatert, i henhold til hvordan avfallsbransjen er nå, forteller kommuneplanlegger Sverre Wittrup i Asker kommune. 

– Større område

I den nye kommuneplanen er det lagt inn et nytt område på Yggeset: område H (se bildet). Området på nærmere 100 dekar er i den nye planen satt av til en kombinasjon av LNF (landbruk, natur og friluftsliv) og et massedeponi. 

Ifølge kommunens orienteringsdokument er det 29 dekar, som i reguleringsplanen fra 2001 var avsatt til landbruk, som i dag er næringsareal på område H.

En ny regulering vil bestemme hvordan fordelingen av området vil bli mellom de to funksjonene. 

– Det blir et større område enn det har vært tidligere, konstaterer kommuneplanleggeren.

Grunneier Erling Aaby mener eiendommen i dag brukes til gjenvinning, og at møtene med kommunen dreier seg om en endring i bruken. 

– Omreguleringen blir for å fornye området, som tidligere har vært brukt til gjenvinning. Nå skal det bli til avfallshåndtering, som er mer i tråd med bransjen i dag, forteller grunneieren. 

Den nye reguleringen vil etter planen gjelde frem til 2041. Foreløpig er planene kun i de innledende fasene. Ifølge fremdriftsplanen til kommunen vil reguleringen behandles politisk i august 2022.

– Jeg synes det første møtet var veldig positivt. Vi skal ha møte senere med kommunen også, med ytterligere informasjon,. Så får vi se hva fremdriften blir, forteller Aaby. 

Det har tidligere vært et steinmassedeponi på nordsiden av Yggeset-tomten, men tidligere i år ble dette tilbakeført til matjord. Nå kan en annen del av eiendommen bli massedeponi.

Det har tidligere vært et steinmassedeponi på nordsiden av Yggeset-tomten, men tidligere i år ble dette tilbakeført til matjord. Nå kan en annen del av eiendommen bli massedeponi.

Foto: TRINE JØDAL

Vil høre med naboer

Kommunen vil også involvere naboer og lokale vel i prosessen, enten i samtaler før et forslag er på bordet, eller etter første forslag er klart. 

– Jeg tror vi får en bedre reguleringsplan dersom velene blir koblet på tidlig. Det er ikke noe poeng å komme med et første forslag som er uspiselig for naboene rundt, mener kommuneplanlegger Sverre Wittrup.

Tom Yggeseth ønsker ikke kommentere planene for området hans. Steinar Østern har ikke besvart Budstikkas henvendelser. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.