Skip to main content

Venter knall sol og opp mot 20 grader

Det blir mye sol hele denne uken, men det er først i helgen vi får en smak av sommer igjen.Foto: Budstikka

Kald vind vil prege uken, men til helgen blir det smak av sommer igjen.

– Man må nyte helgen som kommer, for etter den blir været dårligere, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt. 

Kaldere enn normalt

De voldsomme vindkastene de siste dagene har gitt seg, men nordavinden vil fortsatt herje i Asker og Bærum denne uken.

– Det ser ut som at det blir en grei uke med fint vær og lite skyer, men det blir relativt kjølig, og kjøligere enn normalen. Det blir mye vind fra nord og nordvest, fortsetter meteorologen.

Asker og Bærum slipper trolig unna nattefrost, men vinden vil sørge for at temperaturene kan komme til å synke ned mot 5–6 grader om natten

– Vi kommer til å merke at det er litt kjøligere om natten, og at det også blir relativt kjølig på dagen. Det blir faktisk ganske kaldt frem til fredag, fastslår hun. 

Opp mot 20 grader

Lørdag og søndag er det imidlertid duket for et gjensyn med sommeren. 

– Til helgen kryper temperaturen opp mot en 17–18 grader. Hvis vi er heldige, så kommer vi kanskje opp mot 20 grader. Da kommer det varmluft sørfra, sier Wahl, men tar likevel et lite forbehold.

– Det er litt langt frem til helgen, men det ser ut til å bli en smak av sommer igjen og ikke så mye vind, legger hun til.

– Mer vind enn vi er vant med 

Men først må vi altså være forberedt på en litt kaldere periode enn det som er normalt på denne tiden av året. Og selv om stormsenteret som har herjet i helgen er svekket, vil vinden merkes godt – spesielt på tirsdag.

– Det blir nok en del vind på tirsdag. Det er ikke så mye at det vil bli sendt ut farevarsel, men mer enn vi er vant med, avslutter meteorologen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.