Skip to main content

Vær skapte kaos på E18 - fanget etter et døgn på rømmen

Væren "Steinar" ble omsider fanget på Hofstad gård i Asker ved 17.30-tiden søndag. Petter Nyquist (t.h.) kastet seg over sauen og fikk kjapt hjelp fra Rune Aanderaa og Njål Njore. Bak står en hjelper fra Veitrafikksentralen.

Foto: Christian Brevik

En vær forvillet seg ut i trafikken på Nesbru søndag ettermiddag. Hele 80 personer var involvert i en jakt som endte på Hofstad gård.

Væren «Steinar» var på rømmen i over ett døgn fra Asker Museum, men i halv seks tiden søndag kveld ble den omsider fanget på Hofstad gård. 

Ved 17-tiden var det kritisk på E18 ved Holmen i Asker da den forvillet seg ut på motorveien med politiet løpende etter.

19 personer på jordet

Da den ble fanget hadde den en gruppe på 19 personer i hælene  og stormet mot   Petter Nyquist .

–Jeg kastet meg over sauen og klarte å holde den fast, forteller Nyquist som selv har sauer, og har fulgt jakten på væren nøye.

 Gruppen, hvor totalt 80 personer har vært involvert - har holdt kontakt via sosiale medier. 

– Jeg har vært i beredskap det siste døgnet for å jakte på den. Da den var i nærområdet i ettermiddag dro jeg ut, forteller dagens helt, Nyquist. 

Væren beveget seg i litt ukjent terreng, til fare både for seg selv og bilene.

Foto: Hanne Hagen

Fraktes til Skaugum

Nå blir «Steinar» fraktet til Skaugum, hvor den skal roe seg ned bak to meter høye gjerder.

Rune Aanderaa har styrt leteaksjonen, og forteller om et krevende arbeid med å lokke den inn. Sauen skal ha vært sky og stresset etter tiden på rømmen. 

Søndag formiddag ble «Steinar» observert ved Berger gård. Etter det har han løpt over store deler av Asker. 

Ved flere anledninger har jaktlaget vært nære på å få fanget han, men villsauen slapp unna.

Over E18

«Steinar» skapte også kaos på E18 da han krysset den trafikkerte veien ved 17-tiden.  Da ble også politiet satt inn i jakten. Men selv ikke de uniformerte klarte å fakke han.

Rune Aanderaa er glad for at væren "Steinar" er i trygge hender igjen.

Foto: Christian Brevik

Kastrert okse

Det er bare noen dager siden nok et dyr var ute og testet trafikkferdighetene i Asker. Da var det en kastrert okse som hadde tatt over midtstripen på Borgen. 

– Den hadde brutt seg ut gjennom en grind her, men lot seg villig fange inn ved hjelp av en bøtte med kraftfôr, fortalte Øivind Isachsen på Søndre Borgen gård i Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.