Skip to main content

Stenger Kalvøya – frykter fest og forsøpling

Ved 17-tiden fredag var Kalvøya i ferd med å tømmes for folk, og de som hadde håpet på en kveldstur på øyidyllen, fikk beskjed om å snu.

Ved 17-tiden fredag var Kalvøya i ferd med å tømmes for folk, og de som hadde håpet på en kveldstur på øyidyllen, fikk beskjed om å snu.

Foto: Richard Sveaas Dale

Bærum kommune frykter sammenkomster natt til 1. mai – derfor stenges øyidyllen.

Også i år stenges Kalvøya to kvelder og netter i mai. Den populære fjordidyllen på 260 mål rett utenfor Sandvika skal ikke være et samlingssted for store gjenger.

Tidligere år har det vært trøbbel med fest, fyll og forsøpling natt til 1. mai og natt til 17. mai. 

Fredag ettermiddag stenger øya klokken 17 og åpner ikke opp før 1. mai klokken 06.00.

– Øya vil være stengt for alle som ikke har spesifikke ærend. Dette gjør vi for å forhindre rot og forsøpling i forbindelse med at store og små grupper samler seg denne kvelden, skriver kommunen i en melding.

Ved 17-tiden fredag var ansatte fra kommunen på plass med skilt og sto parat og fortalte folk som hadde kursen mot Kalvøya-broen om å snu.

Kalvøya-general Ingolf Kristiansen tok jobben med å fortelle folk som allerede var på øya om å returnere til fastlandet.

Neste stenging blir 16. mai klokken 17 med åpning 17. mai klokken 06.00.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.