Skip to main content

Sier nei til hyppigere søppeltømming

Sven Moe Bjørnson i Asker kommune sier at det nå er enda bedre kildesortering som gjelder.

Foto: TRINE JØDAL

Private søppeldunker fylles til randen og vel så det. Kommunene mener folk må trå til selv.

– Jeg sier ikke at innbyggerne skal tømme avfallet selv. Men vi oppfordrer til å kildesortere enda bedre. Vi vet fra før at mange har en del å gå på her, sier Sven Moe Bjørnson, tjenesteleder for renovasjon i Asker kommune.

– Det å forbedre egen kildesortering og hjelpe renovatørene i situasjonen vi er i nå, kan godt sies å være en del av samfunnsdugnaden, sier Bjørnson.

Budstikka har de siste dagene fått flere tips om søppeldunker som fylles opp. Det er trolig direkte følge av at veldig mange nå tilbringer hele dager hjemme, på grunn av det strenge korona-regimet

Er presset

Kommunene er klar over problemet. Bjørnson i Asker kommune sier det imidlertid rett ut:

– Vi anser ikke at det er mulig å øke innsamlingsfrekvensen slik det er nå, sier Bjørnson, som tidligere i uken sa at Asker kommune er i en presset situasjon når det kommer til renovasjon.

Follestad gjenvinningsstasjon ved Åros er nemlig stengt på grunn av mannskapsmangel, og på Yggeset er åpningstidene redusert av samme grunn. Begge steder er ansatte syke.

Sven Moe Bjørnson sier også at det er mulig å lagre avfall som ikke lukter, eller som det ikke haster med å få hentet.

Askers søppelbiler går som normalt. Hentefrekvensen på hver 14. dag for restavfall opprettholdes, trass i at mange nå er hjemme og fyller opp dunkene sine kjappere enn vanlig.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Returpunkter

Tone Bye Moen er tjenesteleder for forurensning og renovasjon Bærum kommune. Moen sier at det heller ikke i hennes kommune er aktuelt med hyppigere tømming.

– Vi oppfordrer alle til å sortere så godt som mulig. Få ut papir, papp og kartong samt plastemballasje fra restavfallet. Glass- og metallemballasje leveres på nærmeste returpunkt, sier Moen.

Hun mener ikke det er urimelig at innbyggerne nå gjør en ekstra innsats for å kildesortere enda bedre enn før.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.