Skip to main content

Reduserer matsvinn på sykehjem

Flere sykehjem i Bærum lykkes med å få ned matsvinnet.

Foto: KARL BRAANAAS

Fire sykehjem i Bærum har klart å redusere matsvinnet sitt med til sammen 434 kilo mat på et halvt år.

Solvik sykehjem har redusert sitt matsvinn med 33 prosent, samtidig som tilbakemeldinger indikerer at flere beboere spiser mer.

Sykehjemmene deltar i klimaklok-prosjektet «Kutt Matsvinn 2020», sammen med Bærum Storkjøkken.

Prosjektet strekker seg over to år og målet er å kutte matsvinn med 20 prosent i prosjektperioden.

Egen kartlegging

Mengden matsvinn på sykehjemmene, og årsaker bak, har blitt kartlagt gjennom veiinger, registreringer, spørreundersøkelser, intervjuer og observasjoner.

– Med bakgrunn i funnene er det satt i gang tiltak på hvert av de fire sykehjemmene, og på Bærum Storkjøkken. Det har også blitt jobbet mye med bevisstgjøring og sammenhengen mellom matsvinn og klima, skriver Bærum kommune i en pressemelding.

Matsvinn defineres her som spiselig mat, og tallene er justert for skall, skrell og lignende.
Kommunen samarbeider med Østfoldforskning, Matvett og Framtiden i våre hender.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.