Skip to main content

Rasområdet på Kolsås fremdeles sperret

Geologene Øyvind Høydal og Håkon Heyerdahl fra Norges Geotekniske Institutt undersøkte raset ved Åsbråtan på Kolsås. Stein og jord raste på et område på størrelsen 50x50 meter, og sperret turstien. Her er de i samtale med politiet om en steinbit de tok med seg for videre undersøkelser.

Foto: Jørgen Dahl Kristensen

Turstien gjennom steinraset fra Kolsåstoppen er fremdeles sperret. Rasrapporten fra Norges Geotekniske Institutt er ennå ikke klar.

Tidlig om morgenen søndag 20. oktober gikk det et stort steinras på omtrent 50x50 meter hvor enorme steinblokker raste ned over turstien fra Åsbråtan og opp til Kolsåstoppen.

Ingen personer ble skadet i raset. Politiet søkte også med hund for å forsikre seg om at ingen personer var tatt av raset som gikk over en populær tursti.

Venter på rapport

– Området hvor raset gikk er fremdeles sperret. Vi har ennå ikke fått rapporten fra fra Norges Geotekniske Institutt etter raset. De vurderer om det er fare for flere ras, forteller kommunalsjef Svein Finnanger i Bærum kommune.

Sperrebåndene vil ikke bli fjernet før rapporten er klar.

Geologene Øyvind Høydal og Håkon Heyerdahl fra Norges Geotekniske Institutt undersøkte raset ved Åsbråtan på Kolsås samme dag det skjedde sa dette til Budstikka:

– Én ting er at vann i sprekker tvinger frem utvidelser i fjellet, men regn gjør også at underlaget blir vått. Det er det samme som skjer høst og vår, når det veksler mellom frost og tining.

Store steinblokker raste ned fra Kolsåstoppen om morgenen søndag 20. oktober.

Foto: Karl Braanaas

– Rydder ikke

Kommunalsjef Finnanger sier at kommunen ikke vil rydde raset hvis det viser seg at området er sikkert.

– Nei, her er det store steinblokker som sperrer stien og slik de ligger vil det ikke bli ryddet. Dessuten er det Løvenskiold som eier området og det er Bærum Turlag som har merket stien, sier Finnanger som regner med at rapporten vil være klar i løpet av 14 dager.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.