Skip to main content

NaKuHel hedret med «Olavsrosa»

NaKuHel i Asker har fått den gjeve utmerkelsen «Olavsrosa». Her under den høytidelige overrekkelsen i lokalene ved Semsvannet, fra venstre: Thomas Kofoed (styreleder NaKuHel Asker), Kirsti Kolle Grøndahl (styreleder Norsk Kulturarv), Tina Christophersen (daglig leder NaKuHel Asker) og Peter Emil Paaske (initiativtager og ildsjel NaKuHel Asker).

FOTO: PRIVAT

En stolt NaKuHel-gjeng kan nå smykke seg med Norsk Kulturarvs kvalitetsstempel «Olavsrosa» for å verne gamle lokaler gjennom aktiv bruk.

– Det betyr enormt mye at noen ser alt arbeidet som ligger bak å renovere og drifte disse fine, gamle bygningene, sier Tina Christophersen, daglig leder av Nasjonalt senter for natur, kultur og helse (NaKuHel) i Asker. 

Det som en gang i tiden var Småbrukerlærerskolens lokaler ved Semsvannet var preget av stort forfall før en massiv dugnadsinnsats fikk senteret oppe og stå. 

I år feirer NaKuHel 25-årsjubileum og besøkes ukentlig av rundt 2.000 mennesker

Tirsdag fikk jubilanten den gjeve utmerkelsen «Olavsrosa» av Norsk Kulturarv.

«Olavsrosa blir tildelt Verkstedet og Smia på Småbrukerlærerskolen på Sem for god bevaring av Verkstedbygget og tilpasset og bærekraftig bruk av bygningene», heter det i begrunnelsen.

131 steder har til nå fått «Olavsrosa», noe som ifølge Norsk Kulturarv betyr at innehaverne «har stor respekt for fortida, men også glede, nytte og spennande opplevingar i dag». 

– Dette er en stor anerkjennelse for samarbeidet mellom NaKuHel, frivilligheten, kommunen og vernemyndighetene. Vi har lyktes med å nå vårt felles mål om å få til vern gjennom bruk, sier Christophersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.