Skip to main content

Nå kan du gjøre dette igjen

Det blir gjerne tørt om våren og sommeren. Det øker faren for skog-, gress- og lyngbrann. Derfor er det et generelt bålforbud mellom 15. april og 15. september. 

Foto: Karianne Steinsland

Men kravet om å være forsiktig, gjelder hele året. 

Fra 15. april til 15. september må du innhente tillatelse fra brannvesenet dersom du vil gjøre opp ild i eller nær et skogsområde. 

Men kravet om aktsomhet gjelder hele året, og du må alltid vurdere brannfaren. Du har ansvaret for at brannen ikke kommer ut av kontroll, og at bålet er slukket før du forlater det. 

– Det er litt ulike forskrifter i gamle Asker, Røyken, Hurum og Bærum, og det er derfor viktig å presisere at forskriftene for de gamle kommunene gjelder, sier brannsjef Anne Hjort i Asker og Bærum brannvesen til rha.no. 

I «gamle» Asker tillates ikke avfalls- og bråtebrenning ved boligbebyggelse. Ifølge de lokale forskriftene for tidligere Hurum og Røyken kommuner er det inntil videre anledning til å søke brannvesenet om planlagt bålbrenning

I Bærum er det lov å gjøre opp ild på noen godkjente ildsteder også i sommerperioden: på Grønland, på Haugsvollen, på Nedre Gupu, ved Fløyta, ved Burudvann og på Kråka badeplass ved Bogstadvannet. Det finnes ingen slike bålplasser i Asker, ifølge Asker og Bærum Brann og Redning (ABBR).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.