Skip to main content

Leter etter den fineste hagen i Asker

En egen jury skal kåre Askers fineste hage.

En egen jury skal kåre Askers fineste hage. 

Foto: Morten Flaten

Asker kommune skal kåre distriktets fineste hage. 

Gjennom sommeren og frem til 15. august kan man nominere enten seg selv, naboen eller en bekjent, ved å legge ut bilde av hagen på Instagram eller på Facebook-siden til Kulturåret 2020. En jury skal kåre vinneren.

Den består av Siw Berit Bjelland ved Fiori blomster på Holmsbu, gartner Markus Foss fra Hageland Foss i Midtbygda, gartnerstudent ved Norges grønne fagskole og Aslak Asklien. Ordfører Lene Conradi er også med i juryen.

Jurymedlem og gartnerstudent ved Norges grønne fagskole, Aslak Asklien, nevner flere ting han vil se etter: Er hagen tilrettelagt for mangfold av insekter eller sommerfugler? Er det planlagt for blomstring gjennom hele sesongen?

– Det er også interessant om man har dyrket spiselige vekster, sier han.

Prosjektleder Hilde Wahl tror det kan være ekstra fine hager akkurat nå. 

– Folk er hjemme og har tid, og i Asker er folk glade i hagen sin, sier Wahl.

Tulipanfest

I nabokommunen Bærum finnes også mange flotte hager.

Nylig skrev Budstikka om Hosle-mannen Anders Overaa som har 8.000 tulipaner i hagen sin.

– Det er mange som stopper for å se, det synes jeg bare er hyggelig. Jeg forsøker å variere fra år til år. Der det er oransje ett år, er det kanskje hvitt det neste, sier Overaa. 

Anders Overaa fra Elgefaret på Hosle elsker tulipaner. Kona Cecilia (t.v.) og søsteren Elisabeth Overaa gleder seg over synet hvert år.

Anders Overaa fra Elgefaret på Hosle elsker tulipaner. Kona Cecilia (t.v.) og søsteren Elisabeth Overaa gleder seg over synet hvert år. 

Foto: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.