Skip to main content

Jobber med å sikre fjellet etter at en flere tonn tung stein raste ut i veien

Siden mandag har firmaet Fjærby jobbet med å renske og sikre fjellet i Slottsberget.

Foto: EVA GROVEN

Mange tonn med stein er kjørt bort i forbindelse med arbeidet med å sikre rasstedet på Dikemark. Neste uke kan veien bli åpnet igjen.

En flere tonn tung stein på to ganger to meter raste ut i veien Slottsberget på Dikemark tirsdag 10. mars. Mandag startet arbeidet med å sikre fjellet for å hindre et nytt ras.

– Det er tatt bort syv lastebillass med masser, og det er sikkert fire lastebillass igjen, forteller Kjell Ulerud i Trafikkdirigering AS.

Veien ble stengt i begge retninger i forbindelse med raset og arbeidet med å sikre fjellet.

Foto: EVA GROVEN

Mange syklister og gående

Ulerud er en av flere som er leid inn av Oslo kommune for å dirigere trafikken mens det har blitt jobbet med å renske og sikre fjellet hvor raset gikk. 

– Veien er stengt i begge ender, men syklistene tar ikke hensyn til det. Det er også mange som går tur her, både folk med barnevogner, unge og gamle, fortsetter Ulerud.

Selv ville han imidlertid ikke anbefalt noen å ta turen så lenge veien er stengt.

– Jeg har fire unger og jeg hadde aldri sendt ungene mine på den veien. Det er flere store stein som har rast ut i veien mens de har holdt på å arbeide, fastslår han.

13 dager

Veien, som eies av Oslo kommune, har vært stengt for trafikk siden raset gikk. Først 13 dager etter raset ble arbeidet med fjellsikringen satt i gang.

– Vi fikk melding om raset den 11. mars, og engasjerte umiddelbart en geolog til å vurdere området, stabilitetsforhold og behov for bergsikring. Den 12. mars gjennomførte innleid geolog befaring av området, skriver kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Lena Nesset i Oslo kommune i en e-post.

– Rapporten fra geolog, som også beskriver de tiltakene som skal utføres, var ferdig 22. mars, og dagen etter, mandag 23. mars, gikk vi i gang med selve arbeidene, fortsetter hun.

Håper å åpne på mandag

Fredag ble fjellet på nytt sjekket av en geolog. Oslo kommune håper veien kan åpnes for trafikk igjen etter helgen.

– Det gjenstår blant annet å fjerne noen steiner i veien. Slik det nå ser ut håper vi veien kan åpnes igjen mandag 30. mars, avslutter kommunikasjonssjefen.

Store masser har blitt kjørt bort i forbindelse med rensking og sikring av fjellet.

Foto: EVA GROVEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.