Skip to main content

Her kommer «Tulla» hjem etter å ha tulla seg bort

Nicola (t.h) og Olivia måtte ha nærkontakt med «Tulla» allerede før hun kom ut av bilen. De andre på bildet er barnehageleder Janne Cecilie Mathiesen (fra venstre), barne- og ungdomsarbeider Celina Kaland, Caroline Martinsen og Emilie Nordsveen fra Bærum kranservice.

Foto: Trine Jødal

Et grisete oppdrag for purken fikk en svinaktig fin slutt da stuegrisen «Tulla» kom hjem til barna i Lilleborgen barnehage.

I en liten rød Postmann Pat-bil returnerte «Tulla» til Lilleborgen barnehage i Asker hvor hun hadde rømt fra grytidlig tirsdag morgen. 

Og spesielt Nicola Grduk (5) og Olivia Bekker (5) var strålende fornøyd over å se sin gryntende venn igjen. «Tulla» rakk nesten ikke å komme ut av bilen før det ble grisekos. 

Da «Tulla» og barnehagebarna ble gjenforent, var det grisekos som gjaldt.

Foto: Trine Jødal

– Jeg liker at «Tulla» er tilbake, hun er søt. Hadde hun blitt borte, ville jeg blitt lei meg, sier Nicola, og føyer kjapt til;

– Jeg pleier å klø henne på nesa, for det synes hun er deilig.

Kunne blitt tragisk

– Det var en kollega som på formiddagen oppdaget at «Tulla» var borte. Heldigvis så en annen kollega artikkelen på budstikka.no om grisen som var funnet, og kjente igjen «Tulla», sier daglig leder Janne Cecilie Mathiesen i Lilleborg barnehage.

– Det hadde vært tragisk hvis hun ikke hadde blitt funnet. Ikke minst for «Nasse», den andre grisen vår, som hadde blitt alene, sier Mathiesen.

Et ubevoktet øyeblikk

Det tok litt tid å oppdage griseflukten, fordi barnehagen er ubemannet grunnet flytting. Barna er innom en gang om dagen for å se til grisene og hønene. Men før de kom, grep altså «Tulla» sjansen og pigget av sted.

– Hun har nok funnet et smutthull og gravd seg ut. Men hvor har vi ikke funnet ut ennå, sier barne- og ungdomsarbeider Celina Kaland.

– Ikke dagligdags

Den første meldingen om den sorte grisen som oppholdt seg i Gamle Borgenvei nådde purken, også kjent som politiet, i 06-tiden tirsdag morgen. En times tid senere hadde de kontroll på «Tulla» som hadde tulla seg bort.

– Dette er på ingen måte et dagligdags oppdrag for våre mannskaper, sier oppdragsleder Lina Odden i politiet. 

Geir Homlund og hans kolleger i Bærum kranservice tok over grisen fra politiet, for å pleie den til eieren meldte seg.

– Vi hjelper politiet med det de spør om, men hverken de eller vi kan mye om grisehold, sier Homlund, som var glad da han fikk beskjeden om at grisen var tilbake i barnehagen igjen.

«Tulla» fikk pleie av de ansatte i Bærum kranservice, etter å ha tuslet rundt i boligveier på Borgen og Hagaløkka i Asker tirsdag morgen. 

Foto: Knut Bjerke
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.