Skip to main content

Har ingen løsninger på gåseproblem

Slik ser det ut på Kadettangen store deler av sommeren. Denne sommeren har det vært ekstra mye gåsemøkk, siden kommunen ikke har hatt anledning til å punktere egg.

Slik ser det ut på Kadettangen store deler av sommeren. Denne sommeren har det vært ekstra mye gåsemøkk, siden kommunen ikke har hatt anledning til å punktere egg.

FOTO: EIRA KJERNLIE

Bærums skogbrukssjef innrømmer at problemet med gåsemøkk på friområder som Kadettangen er ute av kontroll. Og at ingen snarlig løsning er i sikte.

«Vi er klar over utfordringen og arbeider med å finne gode løsninger på utfordringene vi opplever i forbindelse med gjess, men kan dessverre ikke love snarlige, store forbedringer».

Dette skriver Bærums skogbrukssjef, Nils Erik Hirsch, i et svar til to Bærums-beboere som har henvendt seg til kommunen angående et økende gåsemøkkproblem på friområder som Kadettangen i Sandvika og Storøya på Fornebu.

Skogbrukssjefen påpeker i svaret at forvaltning av småvilt, som gjess, ikke er blant oppgavene en kommune har ansvaret for. 

Dette året har kommunen ikke hatt anledning til å punktere egg, et metode som tidligere har vist seg å være effektiv for å holde bestanden nede. 

Dessuten har Bærum er maskin som plukker opp gåsemøkk fra gresset. Men denne maskinen kan ifølge skogbrukssjefen ikke kjøres for ofte, fordi det medfører så mye slitasje på plenen at det kan medføre at den etter hvert blir borte.

Ubrukbart i sommer

Sandvika-kvinnen Bente Eide (65) er en dem som har henvendt seg til kommunen for å få klarhet i hva de gjør for å bli kvitt gåsemøkk, spesielt på Kadettangen.

– I sommer har det vært så mye at jeg ikke tør å ta med meg barnebarna på 1 og 3 år fordi jeg er redd for at de putter avføringen i munnen, forteller Bente Eide.

Hun mener problemet har vært mye verre i år enn tidligere år.

– For tre år siden tok jeg med mine andre barnebarn dit hele sommeren. Det er en flott strand, så det er veldig synd at den i sommer har vært ubrukelig på grunn av alle gjessene, legger Eide til.

Denne konklusjonen er skogbrukssjef Nils-Erik Hirsch enig i. Han skriver dette i svaret til Sandvika-kvinnen:

«Vi har den situasjonen du beskriver, friområder med mye gåsemøkk og redusert opplevelsesverdi for befolkningen».

Budstikka prøvde å få en ytterligere kommentar fra skogbrukssjef Hirsch, men han ville ikke uttale seg om dette i helgen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.