Skip to main content

Gammel fylling opp i dagen

Skrotet som kan være en del av den gamle fyllingen ved Øverland ligger godt synlig i skråningen ned mot elven på sørsiden av Gamle Ringeriksvei.

FOTO: EIRA KJERNLIE

Gamle synder kommer opp i dagen ved Øverland.

En haug med gammelt avfall er synlig på jordet rett sør for FUS barnehage på Øverland. Det er trolig den gamle fyllinga fra 1960-tallet som er kommet opp i dagen. Skråningen heller ned mot Øverlandselva.

– Dette er nok gamle synder, ja, sier Terje Bøhler. 

Hans firma Senatur gjennomførte en miljøregistrering av hele Øverlandsvassdraget for Bærum Elveforum i 2018. Der skriver han blant annet: «Hele jordet skjemmes av at det har vært en tidligere kommunal fylling på jordet hele veien fra Gamle Ringeriksvei og til området øst-sørøst for trafostasjonen.»

Nytt og gammelt søppel

Tove Bye Moen, som er tjenesteleder for forurensning og renovasjon i Bærum kommune, har selv vært og sett på stedet. Hun er ikke like sikker som Bøhler.

– Noe av avfallet er gammelt som kan ha kommet opp fra fyllinga, og noe er for nytt til det. Samtidig er det uvanlig at det kommer opp så mye på ett sted. Om det kommer opp gammelt søppel, så er det vanligvis mer spredt. Det kan også være fra grunnarbeider når barnehagen ble bygget, og som man har glemt å fjerne. Vi skal sjekke nærmere og få ryddet opp, sier Moen.

For øvrig har Bærum Elveforum laget en turbrosjyre over hele Øverlandsvassdraget, som kalles «Opplevelser langs Øverlandselva». Den er gratis og kan fås på alle Bærums biblioteker, eller ved å henvende seg til en i Bærum Elveforum.

– Det kan være en fin tur i disse koronatider, tipser Terje Bøhler.

De gule feltene på kartet viser de tidligere kommunale fyllingene på hver side av Gamle Ringeriksvei ved Øverland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.