Skip to main content

Elever fikk skryt av statsministeren

– Vi hadde ikke trodd vi skulle få svar, smiler klasse 6B på Billingstad skole. Før sommeren sendte de brev til statsminister Erna Solberg med oppfordringer til hvordan vi kan få en renere verden.

– Vi hadde ikke trodd vi skulle få svar, smiler klasse 6B på Billingstad skole. Før sommeren sendte de brev til statsminister Erna Solberg med oppfordringer til hvordan vi kan få en renere verden. 

Foto: Karl Braanaas

Klasse 6B ved Billingstad skole har fått nok av plastproduksjon og forsøpling. Da sendte de like så godt et brev til statsminister Erna Solberg. 

Det siste året har Asker og Bærums unge stått på i klima- og miljøsaken. Flere elever deltok under klimastreikene nasjonalt – det fikk politikerne til å lytte, og ikke lenge etter erkjente politikerne i Akershus natur- og klimakrise i fylket.

Lokalt har også flere unge lagt press på politikerne om å begynne med avfallssortering på skolene, og Bærum kommune kunne fortelle at elevenes krav ville bli møtt fra skolestart til høsten

Solberg svarte

Klasse 6B ved Billingstad skole tok kampen mot forsøpling helt til høyeste hold, og Statsministerens kontor. I et brev adressert til Erna Solberg ga elevene statsministeren noe å tenke på.

– Har du i det hele tatt tenkt på at dere voksne bare gir fra dere en planet full av kaos og naturkatastrofer når dere dør? Dere gir deres problemer rett til oss. Vi forstår godt at dere føler at dere gjør mye, men vi ønsker at dere gjør mer, står det i brevet. 

Elevene foreslår flere løsningsalternativer som kan være med på å gjøre jorden til et renere sted, med mindre plast. 

Statsministeren tok elevenes budskap til hjertet og kunne komme med en skikkelig gladnyhet.

 «Regjeringen jobber for å forby engangsplast så raskt som mulig», skriver Solberg tilbake, som sammen med Regjeringen har utarbeidet et forslag som ligger til høring. 

«Jeg er helt enig med dere i at plast er et stort problem, og at vi bruker unødvendig mye plastemballasje», understreker hun. 

Hadde ikke trodd på svar

Billingstad-elevene forteller at de ikke hadde trodd at statsministeren kom til å svare på brevet. De forteller at de sendte brevet til nettopp Erna Solberg fordi hun er en av dem som bestemmer, og kan gjøre en forskjell. 

– Hvis ikke vi gjør noe blir jo alt ødelagt, fortviler en jente i klassen. 

Avslutningsvis inviterte de statsministeren på saft og kaker, men dette ga ikke Solberg noe svar på. 

– Det var jo litt synd at hun ikke ble med på det. Det hadde vært hyggelig å møte henne, smiler gjengen i klassen 6B. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.