Skip to main content

Disse betongrestene er siste hinder for ulovlighetssak ved sjøen

Betongrester i sjøkanten i Håkavika ved Vollen er det siste hinderet for en avslutning av saken om ulovlig bygging i strandsonen.

Betongrester i sjøkanten i Håkavika ved Vollen er det siste hinderet for en avslutning av saken om ulovlig bygging i strandsonen.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

I tre år har en liten steinbrygge ved Vollen vært gjenstand for krangling og uro. Nå er det over. Sannsynligvis.

September 2017: Asker kommune stanset bygging av brygga, utført av en privatperson, på kommunens eiendom.

September 2021: Asker kommune sender brev til bryggebyggeren om at han må forsikre seg om at det ikke ligger igjen betongrester på stranden.

– Kommunen skriver for ordens skyld et nytt brev og ber ham saumfare området én gang til, uttaler Synnøve Dehli i Asker kommune til Budstikka.

Peker på for dårlig jobb

Det er henvendelser fra naboer, med påstander om for dårlig opprydding, som var den utløsende faktoren for det siste brevet. 

– Vi er selvsagt ikke plaget av betongrester i det daglige, men ønsker å gjøre grunneier Asker kommune oppmerksom på at det muligens ikke er ryddet slik man kan forvente, sier nabo Einar Svinningen.

Brygga slik den så ut, med støpt betongdekke.

Brygga slik den så ut, med støpt betongdekke.

Foto: KARL BRAANAAS

Steinbryggas betongdekke ble fjernet allerede før jul i 2020, men det er altså tvil om hvorvidt den endelige oppryddingen, med frist til 1. august, er bra nok.

Synnøve Dehli i Asker kommune uttaler likevel at det er stor sannsynlighet for at saken nå, innen kort tid, blir avsluttet for godt.

Ingen kommentar

Det er Ole Magnus Sæthre som har bryggerett i Håkavika, ettersom han eier et hus like ved. Brygga har i alle år vært en enkel steinbrygge. For rundt tre år siden la Sæthre et betongdekke oppå og det var dette arbeidet kommunen satte foten ned for. Sæthre fikk et overtredelsesgebyr på 25.000 kroner, som han vedtok.

«Asker kommune legger til grunn at du som tiltakshaver må ha visst eller burde ha visst at bygging i strandsonen er underlagt søknadsplikt. Kravet til uaktsomhet synes derfor oppfylt», het det den gang.

Ole Magnus Sæthre ønsker ikke å kommentere saken. Han bor nå et annet sted i Asker.

I den samme bukta har en annen sak knyttet til en påstått ulovlig brygge versert i lang tid. Her viser det seg at gamle flyfotografier kan være tungen på vektskålen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.