Skip to main content

Bærum ønsker å dumpe snø i Røyken

På Bjerke gård i Lommedalen har Bærum kommune fått nei til å dumpe mer snø. Nå ser Bærum mot Røyken.

FOTO: KARL BRAANAAS

Bærum kommune har heller ikke denne vinteren godkjent snødeponi. Redningen kan bli nye Asker kommune.

«Mot ny vinter uten sted å dumpe snøen», skrev Budstikka sist uke.

Bærum kommune har fortsatt ikke noe godkjent snødeponi for brøytesnø. Nå sjekker Bærum muligheten forfor seg å dumpe snø i Røyken, som snart blir en del av den nye og større Asker kommune.

Bærum kommune har nå sendt brev til nye Askers postmottak om saken: «Et av tipsene er at Røyken kommune tidligere har hatt og fortsatt har et godkjent snødeponi (...). Bærum kommune er veldig interessert i å høre om det er muligheter for at vi kan benytte oss av dette snødeponiet (...).

Å dumpe snø i Røyken vil trolig medføre økt tungtrafikk på Røykenveien og Slemmestadveien, som allerede er overbelastet. Velforeningen og beboere kjemper for tiden mot nettopp mer tungtransport. Av brevet fra Bærum kommune går det frem at det er snakk om 1.000–3.000 m³ per vintersesong. Om man legger til grunn 10 m³ per lass, blir det til altså opptil 300 lastebilturer – én vei.

«Sondering»

Christian Strandnæs i vei og trafikk i Bærum kommune kaller – i en e-post til Budstikka – brevet en «første sondering». 

– Hva tenker du om å belaste allerede overfylte veier med transport av Bærums snø?

– Fordi det er en første sondering, er det ikke gjort vurderinger av transportruter, svarer Strandenæs, som er veisjef i Bærum kommune.

Martin Martinsen, samferdselsleder i Asker kommune, opplyser på sin side at han foreløpig ikke er kjent med Bærums henvendelse, men sier at Asker «alltid er positiv til samarbeid».

Nei i Lommedalen

Bærum kommune hadde i mange år snødeponi på Bjerke gård i Lommedalen. Men i fjor ble det stopp, etter at Fylkesmannen satte ned foten. Da viste det seg også at kommunen lenge hadde dumpet snø ulovlig på stedet.

Bærum kommune søkte deretter Fylkesmannen om tillatelse for å ha alle formaliteter i orden, men fikk nei.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.