Skip to main content

Asker vant bærekraftspris

Asker kommune er tildelt prisen for beste bruk av FNs bærekraftsmål i økonomiplanen.

Prisen ble delt ut av statssekretær Paul Chaffey fra Snarøya under årets Framsiktkonferanse. 

– Det er jo litt ekstra stas at vi får denne prisen for vårt aller første handlingsprogram i den nye kommunen vår. Vi startet sammenslåingsprosessen mellom Røyken, Hurum og Asker omtrent samtidig som FNs bærekraftsmål ble vedtatt – og de folkevalgte var tidlig ute med å si at den nye kommunen skulle bygges på bærekraftsmålene, sier Kristine Andenæs, leder for Strategi og utredning i Asker kommune, som mottok prisen på vegne av kommunen.

Imponerte

Blant finalistene var også Nesodden og Lillestrøm kommuner, som ifølge juryen er blant kommuner i Norge som har greid å knytte bærekraftsmålene til lokale mål og handlinger. 

Juryen har evaluert et stort antall kommuner som faktisk har brukt bærekraftsmålene. I hele 28 av kommunene har bærekraftsmålene en sentral plass i økonomiplanen, blant annet i Asker, som skal ha imponert med sine tilstrebelser.

- Vi har lagt vekt på at Asker har greid å anvende FN bærekraftmål på lokale forhold og at de viser hva disse målene betyr både på kommunenivå og for de ulike tjenestene, sier fagansvarlig i Framsikt Jo Audun Øverby, leder for juryen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.