Stabæk vil vurdere Telenor Arena i vanskelig byggeperiode

SCORET – OG SERVERTE: Tonny Brochmann og Ohi Omoijuanfo scoret målene for Stabæk da de slo Strømsgodset 16. mai.

SCORET – OG SERVERTE: Tonny Brochmann og Ohi Omoijuanfo scoret målene for Stabæk da de slo Strømsgodset 16. mai. Foto:

Stabæk vil se på mulighetene for å spille på Telenor Arena når Nadderud stadion skal bygges om.

DEL

Det er allerede vedtatt at Nadderud stadion i sin nåværende form skal rives, og bygges opp igjen som en ny og moderne fotballarena med plass til 8.000 tilskuere. Stabæk håper på en byggestart i perioden 2018–20.

I den perioden, når anlegget ligger brakk på grunn av byggingen, må Stabæk spille et annet sted. Nå bekrefter klubben at de vurderer mulighetene for å spille på Telenor Arena – hallen de ble kastet ut av etter 2011-sesongen.

– Selvfølgelig vil vi vurdere å spille i Telenor Arena i den tiden Nadderud ikke er tilgjengelig. Hvis eierne vil la oss spille der, så er vi selvfølgelig interessert i det. Vi ønsker jo å spille så nærme vårt eget «hjem» som mulig, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold.

– Tror du ikke noen vil synes det er rart at dere skal spille et sted dere ble kastet ut ifra?

– Vi kan ikke leve ut ifra det som har skjedd i historien tidligere. Vi må jo søke de mulighetene som er riktige for oss, sier Tunold.

– Og det er jo ikke sikkert at det er Telenor Arena, understreker klubbens daglige leder.

LES MER:

Skjebneuke for gulljagende Stabæk: – Eliteserien som gir oss mat på bordet

Dansk dynamitt da Stabæk kuppet festen i Drammen 

Stabæk vil ha tilbake fotballens festdag 

Ullevaal, Bislett og Marienlyst

Jon Tunold sier klubben ikke har bestemt seg for hvor de skal spille i den perioden Nadderud er utilgjengelig. I tillegg til Telenor Arena, trekker han frem Ullevaal Stadion, Bislett og kanskje Marienlyst i Drammen som mulige alternativer.

– Først og fremst må vi få vite når Nadderud ikke er tilgjengelig. Når det er klart, kan vi gå videre i prosessen. Det er jo ikke en beslutning jeg skal ta alene, sier Jon Tunold.

Det er også klart at Ullevaal Stadion er betydelig dyrere å leie enn for eksempel Bislett. Dessuten må fotballforbundet godkjenne reservearenaen.

– Det viktigste er jo uansett at vi er til for publikum. Vi må gjøre det som er mest hensiktsmessig for publikum og våre støttespillere, sier Tunold.

Utfordrende med fotball

Gullik Jensen er administrerende direktør i Euforum, selskapet som eier Telenor Arena. Han lukker ikke døren for deres tidligere leietager.

– Jeg er enig med Tunold om at historien ikke må stoppe muligheter for fremtidige avtaler. Administrasjonen i Stabæk og vår administrasjon har på alle mulige måter et avklart forhold. Det er heller andre elementer som ikke har det, sier Jensen.

– Men litt av utfordringen er at Stabæk skal spille 15 kamper her på mer eller mindre faste datoer. Det var også litt av utfordringen sist Stabæk spilte her, fortsetter han.

Stabæk gjorde også et fremstøt for å spille i Telenor Arena i 2016, da klubben skulle ut i kvalifisering til Europaligaen mot walisiske Connag’s Quay Nomads – et oppgjør Stabæk til slutt tapte.

Da mente Stabæk at Telenor Arena krevde opp mot én million kroner for å spille kampen der. Det ble avvist av Telenor Arena.

– Jeg kan ikke gå inn på pris her. I dette tilfelle vil det jo være snakk om mange kamper i løpet av en sesong. Da må man i så fall diskutere en avtale, sier Gullik Jensen.

– Telenor Arena er en flerbruksarena, og fotballkamper på kunstgress er noe vi kan tilby, sier Euforum-direktøren.

Artikkeltags