– Jeg skjønner at folk lurer, og det har tatt litt lengre tid enn vi trodde, erkjenner Anders Mjell, prosjektleder samferdsel/utbygging i Viken fylkeskommune.

Det er nye EU-krav som gjør at tunnelen ikke tilfredsstiller dagens krav til tunnelsikkerhetsforskriften og elektroforskriften. Både brann-, vann- og frostsikringen er oppgradert.

Planen var at Bekkestutunnelen skulle vært ferdig rehabilitert til jul 2020. Nå, fire måneder senere, ser man endelig lys i enden av tunnelen.

Etterkontroll

– Denne uka har det vært, og vil være, lange perioder med stengt tunnel. Det er fordi vi tester det tekniske anlegget, eksempelvis at alarmer utløses på riktig sted. Om et brannslukkingsapparat fjernes, er det en del varsler og rutiner som skal fungere – både for trafikanter og oss som drifter tunnelen, forklarer Mjell.

Han forteller at dette etterarbeidet er ferdig i løpet av neste uke. Deretter skal det gjennomføres etterkontroller av det tekniske anlegget, men det innebærer ikke stengt tunnel over tid.

– Det vil bli stengt sporadisk og i korte perioder. Det samme gjelder når vi skal fjerne skilt og rydde etter oss, sier Mjell.

Her kan du lese flere samferdselsnyheter fra Budstikka