Hva skjedde da eldre kvinne ble funnet død hjemme i Bærum? Hvor alvorlig er det at Bærum har over 4.000 avvik i eldreomsorgen på fem år?

Det er temaet for første episode av Budstikkas nyhetspodkast Forstått? Her vil Budstikka hjelpe deg til nettopp å forstå hva denne saken handler om.

– Det er ikke alltid så lett å vite om man har forstått nyhetene riktig eller hva slags konsekvenser noe vil få på sikt. I denne podkasten vil vi analysere og kommentere det som skjer i Asker og Bærum, slik at de som bor og jobber her kanskje blir litt klokere, sier Ingvild K. Vederhus.

Forklarer og analyserer

Hun er programleder for podkasten, og har med seg politisk redaktør Dag Otter Johansen, som skal analysere nyhetene og hjelpe til med å sette dem i perspektiv. I tillegg bidrar journalistene, som forteller hvordan Budstikka har jobbet med de konkrete sakene.

– I første episode tar vi tak i en hendelse mange ble grepet av, nemlig det at en kvinne ble glemt av hjemmetjenesten i Bærum i 11 dager og så ble hun funnet død. Vi tror mange sitter igjen med spørsmål etter å lest en nyhet om en slik alvorlig hendelse, så vi ønsket å se nærmere på hvordan det egentlig står til i hjemmetjenesten i Bærum, sier programleder Vederhus.

I episoden forteller journalist Truls Fenre om hvordan han har dykket ned i den konkrete historien, og et omfattende innsynsarbeid rundt avvik i hjemmesykepleien som ble satt i gang etterpå.

Også direktør for aldring og mestring i Bærum kommune, Liv Blom-Stokstad, stiller opp for å forklare hendelsen fra deres side.

Hør første episode her:

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kvinnen som ble glemt

00:00
/
00:00

Nye formater

– Podkast gir oss mulighet til å bringe den gode journalistikken vår ut i et nytt format. Her kan vi kombinere både nyhetsreportasje, kommentarer og bringe lydklipp fra for eksempel debatter. Det kan forhåpentlig gi større forståelse for de beslutningene som tas hver dag i våre kommuner, sier politisk redaktør Dag Otter Johansen.

Podkasten er tilgjengelig både på Spotify og Apple Podcasts.

Ansvarlig redaktør i Budstikka, Karianne Steinsland, gleder seg over lanseringen av en nyhetspodkast.

– Vi i Budstikka er opptatt av å nå nye målgrupper, og vet at lyd er et format som er viktig i dette arbeidet. Jeg er stolt av at vi nå kan presentere nyhetene våre som podkast, samtidig som vi både kan vise frem hvordan vi jobber og hjelpe til å sette det hele inn i en større sammenheng, sier hun.

Alle som har +alt-abonnement har også tilgang på en lang rekke eksklusive podkaster, som finnes på plattformen Untold. Les mer om dette her.

Podkastsatsing: Nå kan du få eksklusive podkaster i ditt Budstikka-abonnement