– Jeg har sutret til meg ett år til i kontrakten, fleiper Stabæk-trener Lars Bohinen i en pressemelding fra klubben.

Torsdag ble det klart at Bohinen forlenger avtalen med Stabæk ut 2024-sesongen. Han hadde i utgangspunktet en kontrakt med Stabæk som strakte seg ut 2023. Han har selv tidligere signalisert at han ønsket å forlenge avtalen.

– Vi er veldig fornøyde med den jobben Lars har gjort siden han kom inn. Vi har veldig god tro på at han kan utvikle dette videre og en forlengelse gir mer langsiktighet, sier sportssjef Torgeir Bjarmann om kontraktsforlengelsen.

Lars Bohinen er en av de store fotballprofilene i norsk fotball, og han var en del av det legendariske mannskapet til landslagssjef Egil "Drillo" Olsen på 90-tallet. Lars Bohinen scoret blant annet et mål for historiebøkene for Norge da Norge slo England på Ullevaal Stadion i 1993 og kvalifiserte seg til USA-VM i 1994.

Jeg har sutret til meg ett år til i kontrakten

Stabæk-trener Lars Bohinen

Etter at han la opp som fotballspiller, har han trent en rekke klubber i Norge. Han var også sportsdirektør i Stabæk da klubben tok seriegull i 2008.

Første forsøk

I fjor sommer ble han ansatt som trener for 1. divisjonsklubben Stabæk da Eirik Kjønø fikk sparken sommeren 2022. For Bohinen ble det suksess fra første stund, og han kunne i praksis feire opprykk til eliteserien da Stabæk spilte 2–2 borte mot Ulf Sandnes i slutten av oktober.

Klubben har forlengst begynt planleggingen av comeback-sesongen i eliteserien, og torsdag 5. januar var spillerne tilbake på treningsfeltet.

Styreleder Espen Moe sier følgende om den nye avtalen til Lars Bohinen:

– Lars fikk et mandat da han overtok og det var å sikre opprykk. Det klarte han med glans og da blir man jo glad i gutten. I samtaler før og gjennom julen ble vi raskt enige om at Lars er fremtiden. Samtidig ønsker vi kontinuitet på trenersiden. Da var det helt naturlig å forlenge kontrakten når dette var noe begge parter ønsket.

– Dette en gledens dag. En motivert hovedtrener er alfa omega, så det var viktig for oss at også Lars ønsker dette. Nå gjenstår det bare å levere, og det er vi trygge på at teamet klarer. Vi gleder oss. Alltid. Uansett, sier Moe i en pressemelding.

Kjøpte millionhus

Rett før jul kunne Budstikka fortelle at Lars Bohinen også hadde kjøpt seg et nytt hus på Stabekk. Det betalte han over 20 millioner kroner for, og han kjøpte det sammen sin kone Jeanette Constanse Bohinen.

– Vi hadde egentlig fått litt nok av støy og ønsket litt mer natur og landlige omgivelser. I Bærum er det mange hus med hager, fortalte Bohinen da om hvorfor de endte opp på Stabekk.

– Vi forlenger med ett år sånn at jeg ikke går inn i et opprykksår med utgående kontrakt. Det tror jeg var smart av klubben. Jeg tror det er viktig for å få litt ro i en sesong der vi sannsynligvis kommer til å kjempe på nedre halvdel. Da sier jeg sannsynligvis. Men da kan det skape uro om en trener er på utgående. Det blir fort spørsmål om man er rett mann og sånne ting. Det at klubben forlenger nå viser at de har tro på et lengre prosjekt, sier Lars Bohinen i pressemeldingen nå.