Med et litt skeptisk blikk møtte han sine entusiastiske eiere. «Derbyhesten 2020», foreløpig navnløs, viste seg frem – og ble vist frem på Øvrevoll torsdag.

- Et nydelig individ, konstaterer galopptrener Cathrine Erichsen som «håper det kan bli litt moro» med den 2-årige hingsten som ble kjøpt inn på auksjon i Doncaster i England.

30 000 kroner kostet én andel, 50 andeler ble solgt før Øvrevoll-direktør Thomas Gjelsås kunne henge opp utsolgt-skiltet.
Innskudds-summen skal også dekke driften av hesten til og med august neste år. 

Mange nye navn

- Dette er veien å gå i rekrutterings-sammenheng. Her det mange nye navn. Drømmen er at hesten skal være med i Derby-feltet i 2020. Men Derby eller ikke, det skal uansett bli noen morsomme opplevelser på veien, uttaler Gjelsås som kunne glede seg over et stort oppmøte på Norges eneste galoppbane torsdag.

Medeier i sin første galopphest er prinsesse Märtha Louise som har én andel sammen med makker Geir Kamsvåg i Hest360.

Begge var bokstavelig talt ringside da hesten ble handlet inn i England.

Prinsesse til hest

– Veldig gøy å være med på dette. Og en fin måte å eie hest på, uttaler Märtha som har lang fartstid som sprangrytter.

I fjor imponerte prinsessen stort da hun tok midlertidig kuskelisens på rekordtid. Ingen blir overrasket om hun nå setter seg opp på galopphester. En treningsrunde eller to på «Derbyhesten 2020»?

Trener Cathrine Erichsen er klar med et grønt lys.

– Men hesten må ikke være for vill, sier Märtha med et lite blikk inn i fremtiden.

Rask, snill, vill? «Derbyhesten 2020» har bare vært i Norge i to dager.

– Jeg tror det er en fin hest, gjentar Cathrine Erichsen om galoppøren som allerede har fått mye oppmerksomhet på Øvrevoll.