– Vi har hatt mye skyet vær og regn. Det blir også mye skyer frem mot helgen også, og litt regn oppå. Så ser det ut til at det blir litt kjøligere, men ikke veldig mye, forteller vakthavende meteorolog Anne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt.

– Vi kan få litt frost, og det kan hende at det blir minusgrader gjennom hele helgen, legger hun til.

Ifølge Skattør vil det bli mer oppholdsvær i helgen, men fremdeles ganske skyet.

– Det letter ikke noe særlig, men det blir et lettere skydekke. Hvis man er litt værsyk, og kommer seg opp på fjellet, så kan det bli muligheter for sol, sier meteorologen.

Minusgrader

Trolig blir det bare noen få minusgrader i helgen. I løpet av neste uke er det derimot duket for enda kaldere vær.

– Vi kommer inn i en kjøligere periode utover i neste uke. Det er en del usikkerhet i prognosene, det kan komme inn noe nedbør, men det er mest sannsynlig at det blir mest oppholdsvær, sier Anne Beate Skattør.

– Hvor kaldt kan det bli?

– Temperaturene kan synke under minus fem. Kanskje kan vi også nærme oss minus ti grader, forteller meteorologen.

Nå blir det kaldere og kanskje også litt snø etter hvert

– Er det mulighet for at det kan komme noe snø også?

– Det kan komme litt, men som sagt er prognosene usikre. Hvis vi ser uka som en helhet, så er potensialet der for også noe nedbør, men for det meste blir det oppholdsvær.

Mulighet for skigåing

Skiforeningen melder onsdag at det er kommet tre centimeter med snø over 300 meters høyde og at temperaturene nå varierer mellom pluss 1 til minus 3 grader i høyden. I føremeldingen står det at snøen tørker sakte opp i høyden, men at det i lavlandet er svært bløtt og lite snø igjen.

– Det skal nå heldigvis bli gradvis kjøligere frem mot helgen, så det er godt håp om at vi får beholde skiføret der løypene går på skogsbilveier, står det i føremeldingen.

I lavlandet er det nå slutt på skiføret, men fra Frognerseteren og inn til Nordmarkskapellet, fra Sollihøgda til Auretjernsbekken (på Djupdalsveien), ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover er det fortsatt gode muligheter, melder Skiforeningen.