Skip to main content

Utreisefristen til Mustafa (18) utsatt

– UNE har på vår anmodning utsatt fristen ytterligere til 1. september. I mellomtiden venter vi på dom i saken, sier Nicolai Skjerdal til VG.

– UNE har på vår anmodning utsatt fristen ytterligere til 1. september. I mellomtiden venter vi på dom i saken, sier Nicolai Skjerdal til VG.

Foto: TRINE JØDAL

Utreisefristen til Mustafa Hasan er utsatt til 1. september.

Utreisefristen til Mustafa Hasan fra Borgen i Asker var satt til 1. juli, men er blitt utsatt til 1. september.

Det bekrefter hans advokat Nicolai V. Skjerdal til NRK.

Forrige fredag var siste dag i rettssaken i Oslo tingrett. Mustafa har bodd i Norge siden han var seks år og kjemper nå for å bli boende i Norge.

Dommen er ventet å komme i midten av juli. Dersom 18-åringen vinner denne saken, vil UNE på nytt behandle saken hans om å få bli i Norge.

18-åringen fra Asker kjempet i forrige uke sin sak i Oslo tingrett.

16. november i fjor fattet UNE vedtak om at Mustafa Hasan (18) ikke gis oppholdstillatelse på humanitært grunnlag, og dermed må forlate Norge. Advokat Nicolai V. Skjerdal har tatt ut søksmål mot UNE på vegne av Mustafa, hvor de ber om at vedtaket blir ugyldiggjort.

– Etter denne uken i retten føler jeg at jeg har fått sagt mitt, advokaten har fått sagt sitt, moren min har fått sagt sitt og alle vitnene har forklart seg, og Staten har også fått sagt sitt. Til syvende og sist nå er det dommerne som har svaret, sa Hasan til Budstikka etter rettssaken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.